Régi-új szenátusi elnök

Régi-új szenátusi elnök
Két sikertelen próbálkozás után, a hétfői gyűlésen – mivel immár megvolt a szükséges kvórum – a Nagyváradi Egyetem Szenátusa érvényesítette az újonnan megválasztottak tagságát. Ezt követően a január 27-én megválasztott szenátusi tagok részt vettek első ülésükön.


Sorin Curilă volt szenátusi elnök, aki az új szenátusnak is a tagja, ismertette a többiekkel Ştefan Herchi, az egyetemi választási bizottság elnökének az álláspontját, miszerint az új elnök megválasztásáig neki kellene elfoglalnia az ideiglenes elnöki tisztséget. Ştefan Herchi rámutatott arra, hogy a választási szabályzat szerint az új választásokig a korábbi vezetőnek kell felvállalnia az ideiglenes elnöki tisztséget. Az egyetemi szenátus tagjai megszavazták, hogy Sorin Curilă legyen az ideiglenes elnök az április 18-i vezetőségválasztásig. Nem szavazták meg viszont azt a javaslatot, hogy hozzák előre a vezetőségválasztást március 14-re, a dátum tehát az április 18-a marad.

Megalakult az a bizottság, mely az esetleges összeférhetetlenségeket hivatott megállapítani: a tagok Ştefan Herchi, Diana Cîrmaciu, Ionel Cioară, Narcis Vîlceanu, Sorin Curilă, valamint az egyetemisták két képviselője a szenátusban. Amint az ideiglenes elnök elmondta, az eddigiek során összeférhetetlenséget konstatáltak Ioana Josan szakosztály vezető, Simona Bodog dékánhelyettes és Marcela Prada rektorhelyettes esetében. A bizottság a szenátus következő, március 21-i gyűlésén mutatja be jelentését.