ERDON Helyi hírek

2008.06.29. 15:26

Konfirmációs találkozó

<p>Bihar megye – Az 50 és a 25 évvel ezelőtt konfirmáltak találkozóját tartották vasárnap délelőtt az érmihályfalvi református templomban.</p>

Az ünnepi istentiszteleten Balázs Dénes lelkipásztor volt az igehirdető, majd Balázsné Kiss Csilla lelkész az úrasztalától köszöntötte a megjelenteket. Szavait a fél és negyed századdal ezelőtt elhangzott konfirmációs fogadalomtétel megújítása, majd a névsorolvasás követte: 1958-ban 95-en konfirmáltak, közülük 29-en, 1983-ban 90-en konfirmáltak, közülük pedig 19-en feleltek „jelen”-nel a szólításra. Az ünnepeltek gyerekeinek, unokáinak verses-zenés műsora, illetve a Musica Sacra kamarakórus előadása következett, a lelki ajándékot pedig egy-egy szál virág átnyújtása követte. Istentisztelet után megkoszorúzták a templom külső falán lévő Sass Kálmán emléktáblát, és mielőtt még a mártír lelkészről elnevezett gyülekezeti teremben emléklapok átadására került volna a sor, elkészültek a csoportképek a templom kertjében.

 

A 25 éve konfirmáltak csoportja

Az 50 éve konfirmáltak csoportja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!