Régi pesti kabaré a várban

Akt.:
Nyertes Zsuzsa színésznő
Nyertes Zsuzsa színésznő
A várszínházi produkciók folytatódnak: a Mandala Dalszínház színpadán augusztus 10-én, szombaton 21 órától Vadnai László-Rejtő Jenő-Vaszary Gábor Régi pesti kabaré című művét láthatja a váradi publikum.

Van valami diszkrét báj a XX. század 20-as, 30-as éveinek pesti történeteiben. A kávéházak füstös termeiben egy kávé és szódavíz mellett órákat ücsörgő írógéniuszok csak úgy mellékesen ontották azokat a helyzet és jellemkomikumokkal bővelkedő kis szösszeneteiket, amelyekkel az orfeumok, bárok, lokálok csábították a fülledt és negédes bulvárt igénylő úrfiúkat és úrlányokat.

Kabaré két részben

A kuplék, jelenetek, börleszkek szerzői vetélkedtek, szinte egymásra licitálva, bohém lényük legjavát adva sziporkáztak poénjaikkal barátjuk pukkasztására. Karinthy, Heltai, Nagy Endre, Kellér, Békeffi, vagy esetünkben Vadnai László, Rejtő Jenő, Vaszary Gábor hallhatatlan bravúrjai elevenedtek meg a régi pesti éjszakában. Augusztus 10-én, szombaton este 21 órától pedig Önök előtt valósul meg az a vidám előadás, amelynek hivatott játszó személyei azok a színészek, akiknek életét végigkíséri a nézők szórakoztatása. Most összeálltak, hogy egy kacagtató estét szerezzenek a nagyérdemű közönségnek. Vicces jelenetek, magánszámok garantálják a szórakozást, elrepítenek a régi pesti kabarék világába. Szereposztás: Harsányi Gábor, Magyar Attila, Nyertes Zsuzsa, Heller Tamás, Beleznay Endre. A szervező a Nagyváradi Magyar Diákszövetség, a Mandala Dalszínház és az RMDSZ megyei szervezete. A belépődíj 15 lej, helyszín a Várszínház. Médiatámogató a Bihari Napló.