Régészeti feltárás

Régészeti feltárás
Régészeti feltárás zajlik a nagyváradi Szent László téren a Szent László templom és a városháza közötti részen, a templom közvetlen közelében, ott, ahol elektromos hálózat-cserélési munkálatok is zajlanak.

A munkálatokat vezető Florin Sfrengeu régész lapunkak elmondta, hogy a feltárás helyén, a jelenlegi járószinttől mintegy másfél-két méter mélyen egy téglaburkolatot találtak, ami lehet egy építménynek a padlózata, vagy egy kemencének a része is. A munkálatokat holnap folytatják, hogy megállapítsák pontosan, mi lehet az, amit találtak. Sfrengeu hozzátette, hogy a téglaréteg alatt, tehát annál korábbi időszakból származó kerámiatöredékeket találtak elég nagy számban, nem zárható ki tehát az a hipotézis, hogy egy tizenhetedik vagy tizennyolcadik századi fazekasműhely nyomaira bukkantak. „Mivel még nem tudjuk megállapítani azt, hogy mit találtunk, holnap még mélyebbre ásunk” – fogalmazott Sfrengeu.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .