Reagálás: szent nem, csak álszent lehetsz, István!

Akt.:
Reagálás: szent nem, csak álszent lehetsz, István!
Én nem gondolkodtam napokat, Csomortányi István, hogy válaszoljak-e neked. Miért nem? Azért, mert megint annyi hazugság, félretájékoztatás és főleg álszentség van az írásodban, hogy nem lehetett ezen gondolkodni, írni kell, válaszolni kell, tisztán, világosan kell beszélni. Sorra veszem gondolataim, hogy áttekinthetőbb és követhetőbb legyen mindenkinek.

1. Szinte nem hittem el, hogy Radnótit idézel. Szegény forog sírjában azt látva, hogy a szélsőjobbos Gárda-kísérgető, velük fotózkodó, őket nyíltan vállaló Csomortányi idézi őt. A hasonszőrű ideológiák emberei miatt halt meg Radnóti, miattuk szenvedett, ellenük írt. István, nézz tükörbe, amikor Radnótit idézed, ha nincs meg a fotó a Gárdásokkal, elküldöm. Tudom, neked és társaidnak a FIDESZ-től a pénz, a Gárdától az ideológia kell. „A magam részéről nem járulok hozzá ahhoz, hogy kimasírozzunk a civilizációból” – hangsúlyozta a Gárda kapcsán Orbán Viktor. Mint mondta, „nem egyszerűen a Gárda mint félkatonai szervezet kérdéséről van szó”. A Gárda nem a rend, hanem a rend nélküliség oldalára sodorja az országot. Addig nem is fogok nyugodni, amíg nem születik olyan törvény, amely egyértelműen kizárja annak a „bújócskának”, „az ilyesfajta itt a piros-hol a pirosnak” a lehetőségét, mint amit ma tapasztalni lehet, mondta ezt több mint öt éve Orbán Viktor. Sokan idézhetnek Radnótitól, tőled ez minimum ízléstelen.
2. Nekem megnézheted a vagyonbevallásom, világos, tiszta, idéztél is belőle. A tied milyen? Idemásolom ha nem emlékeznél rá: http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP2351_81232-C93-I780_3-ANI_BEC3-L182-00001[009836]ready//DA_2012-10-29_CSOMORTANYI%20ISTVAN-CSABA_207546.pdf
Nulla, zéró jövedelem. Ki tart el téged, ki fizet? Enni eszel te is, autóval jársz, ruháid vannak, gondolom, néha csajozol, ez pénzbe kerül. Selyemfiúnak nem látszol, ha nem vallod be jövedelmeidet, valószínűleg feketén fizettek, vagy olyan listán, ami nem lehet nyilvános. Önszorgalomból ilyen mocskolódó leveleket írni talán orvosi eset lenne. István, a semmi, nulla jövedelem az nulla. Kardtól vész ki kardot ránt, hacsak nem áruló. Legjobb esetben is csak hamis, nem valós adatokat tartalmazó vagyonbevallást tettél le.
3. Olvasom, beszélsz önkormányzatokról, közpénzekről – hát, István, erről valóban tudnál beszélni. Azon túl, hogy egy nagy anyaországi cég itteni kirendeltsége körül úgy ügyködtél, igazgattál, hogy miután egy sor megbízatást nyert, csődbe ment és hátrányt okozott a magyarok által lakott településeknek. Kétes szakmaiságod és bérezésed nyomai ott vannak Érmihályfalván, Biharon, de ha kell, mondok még más helyeket is.
4. István, hűségről írsz. Tőled ez ugyanolyan gusztustalan dolog, mint másik, veled fotózkodó társadtól, Tőkés úrtól. Hisz mindketten váltottatok már pártot, szervezetet, ki kettőt, ki hármat. Ha valami nem tetszett, vagy ha nem lehetett főnök, csinált egy újabb cuccot. Fotótársad országot és mást is váltott. A hűség fogalma ugyanolyan idegen tőletek, mint a Radnóti idézet. Te pár éve bekopogtattál a Bihar megyei Romániai Magyar Gazdaszövetséghez, igazolást kértél, kaptál, és aztán hálaként megalakítottál ellenük egy gazdaszervezetet. Nyilván a sikeren buzdultál fel, hisz oly jól pályáztál. Azon tanácsaidat akartad gondolom megosztani, miként nem kell agrártámogatáshoz jutni. Emlékeztetőnek itt a link: https://portal.afir.info/uploads/Rapoarte%20de%20EVALUARE/Masura%20112%20-%20nov.2011-ian.2012/Evaluare_Retrase_nov2011-ian2012.pdf
Könnyítésként a 98 pozíciónál vagy. Ennyit hűségről, szakmaiságról.
5. Támadsz folyamatosan, hogy ne figyeljenek a valós dolgokra. István, mi van a Partiumi Keresztény Egyetemen? Miért kell hallgatni? Mikor hívod az elszámoltatási biztost? Mikor írsz nyílt levelet? Mikor szólítod fel Tőkést a lemondásra? Miért engeded, hogy a harmadvonalt áldozzák fel magukért? Gondolkodtál azon, te mikor leszel feláldozva, mert kell egy gyors balhét elvivő? Mikor teszel DNA feljelentést Tőkés, mint fő alapító, kuratóriumi vezető, elnök ellen? Ja, ezt kellene elfedni, ugye? Ezért kell írnod, ezért kellett gondolkodni, hogy válaszolj-e? Lehet, hogy kapsz még egy megrovást a párttól?
Nem sorolom tovább, pedig lehetne. Tudod, mi egy suliba jártunk. Szinte egy évfolyamon. Arra emlékszem, hogy a suliban szünetben sokszor az osztályba menekültél, mert mindig valaki megvert. Notórius volt a Csomortányi pofozás az Adyban. Ezen gyerekkori frusztrációidat, amiket magyar generációs társaidtól kaptál, most úgy érzed, hogy meg kell bosszuld az egész magyarságon? Szét akarod verni? Meg akarod végleg gyöngíteni? Hát végül is miért ne? Neked mindegy, ebből a magyar–magyar meccsből te nem veszíthetsz akkor sem, ha a románok nyernek. Ne kelts újabb csömört! Ne oszd meg a magyarságot! Szállj magadba! Nem ez az út az erős magyar képviselethez! Nincs angyali glória sem a te, sem a társaid feje fölött, ne is akarj tehát oda rajzolni ilyesmit. Szent nem, csak álszent lehetsz, István!

Szabó József, RMDSZ ügyvezető alelnök