Reagálás Kovács Zoltán polgármester közleményére

Akt.:
Kovács Zoltán polgármester
Kovács Zoltán polgármester
Tisztelt érmihályfalviak, polgármester úr! Az érmihályfalvi RMDSZ „új választmánya” olvasván az Érmihályfalvi Figyelőben megjelent közleményt, úgy érzi reagálnia kell, mert a leírtak alapján a mihályfalvi polgárok szemében nagy valószínűséggel egy nem magyar, vagy akár magyarellenes, munkakerülő, dolgozni nem akaró, nem tudó, a közért tenni nem akaró társaságnak (bandának) tűnhet.

 

Az új választmány korántsem utolsó szedett-vetett emberekből áll. Aki ismeri őket tudhatja, hogy szinte minden tagja sikeres vállalkozó, üzletember, illetve jó szakember a saját szakmájában. Arra az állításra, hogy ezeknek az embereknek semmi közük nincs a munkához el szeretnénk mondani, hogy minden új tag bizonyított már életében, mindenki fel tud mutatni valamit, amit önerőből ért el szorgalmának, akarásának, kitartásának köszönhetően. Úgy gondoljuk, hogy ez a fiatal csapat nem nézhette, nem tűrhette, hogy városunk ilyen gyors ütemben haladjon a leépülés felé. Azt is visszautasítjuk, hogy bárki tanácsára, hatására „klikkesedtünk” és hogy rosszat akarnánk szülővárosunknak. Mi csak tisztán szeretnénk látni, hogy miért mennek itt a dolgok ilyen rosszul, mi okozta ezt a nagy űrt a város költségvetésében és miért ilyen ellenségesek a jelenlegi vezetők velünk szemben.

Aki ilyen szavakkal támadja az RMDSZ-t, mint amit a közleményben leírt a polgármester úr, na az bomlasztja a magyarságot, uszító jellegű, hiszen az RMDSZ az a szervezet, amely összefog, és nem szétcincál, mint a képmutató hazugságokkal tűzdelt más pártok. Szervezetünk igenis foglalkozik érdekvédelemmel, kiáll mellettük és minden magyarát megvédi a demokrácia eszközeinek igénybevételével. A sok kritika ellenére egyedül az RMDSZ-nek köszönhet a romániai magyarság minden eddig elért eredményt, sikert, bármekkora is volt az.

Bizonyítási vágy

Végül, de nem utolsósorban, „az új választmány” egyik tagja ellen sem volt és most sem folyik semmilyen rendőrségi vagy korrupciós eljárás. A bizonyítási vágy mindannyiunkban ott van és ha lesz rá módunk bizonyítani fogjuk elkötelezettségünket, tenni akarásunkat, hozzáértésünket és hűségünket úgy a város, a polgárok, valamint a magyarság és az RMDSZ felé.

Részünkről ezt az ügyet befejezettnek tekintjük, hisz dolgoznunk kell közösen, vállvetve, a régi kollégákkal együtt egy sikeres választási szereplés érdekében, és egy élhetőbb jövő megteremtésére szeretett városunkban.

Az érmihályfalvi RMDSZ választmánya