Reagálás a Néppárt önkéntesének inzultálásával kapcsolatos közleményre

Reagálás a Néppárt önkéntesének inzultálásával kapcsolatos közleményre
Kedves EMNP-es polgárok! Én sok mindent eltűrök, de a hazugságot sem eddig, sem ezután nem fogom. Az önkéntes terjesztővel kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy telefonhívásra mentem a helyszínre, felháborodva azon, hogy a tisztelt önkéntes kampányember a Néppárt logójára mutatva jelentette ki, hogy arra kell szavazni, mert szerinte ez a jövő.

Véleményem szerint mindenki önálló gondolkodású ember és el tudja dönteni, hogy mi jelentheti a jövőt, anélkül, hogy bárki az orra alá dugná a pártjának a logóját. A választási törvényt nem én sértettem meg, hanem az az önkéntes úriember, aki anélkül, hogy megkérdezte volna az illetékesektől, hogy hova lehet plakátot ragasztani, a törvényt megszegve illetéktelen helyekre ragasztotta azt (mint például a buszmegálló vagy az általános iskola előtti villanyoszlop). Kérdem én, Önöknek esetleg ilyen helyekre is szabad választási anyagot ragasztani? Szerintem és a törvény szerint sem lehet ilyet tenni, csak az arra kijelölt helyeken. Én tehettem volna feljelentést rongálásért , de nem tettem, sőt azt mondtam az úriembernek, ha már felragasztotta hagyja is ott, mert a ragasztó helye úgyis ott marad és csak annyit kértem, hogy a választások után legyenek szívesek letakarítani az illetéktelen helyekre ragasztott plakátokat, ugyanis ezek (pl. a buszmegálló ablakai) nem kevés pénzbe kerültek. A másik nagy hazugság az, hogy félrehívtam a rendőröket. Senkit sem hívtam félre, sőt az úriember jelenlétében kértem meg a rendőröket, hogy ne bírságolják meg, mert nem áll szándékomban feljelentést tenni, pontosan azért, hogy senki ne vádoljon azzal, hogy akadályozom az EMNP kampányát. Nem lelem abban örömömet, ha egy magyar embert megbírságolnak vagy feljelentenek, de azt sem szeretem, ha embereket megpróbálnak félrevezetni. Az úriembernek, ha tisztességes akart volna lenni, akkor ebben a formában kellett volna előadnia a történetet.

Kedves Barátaim, nem vádaskodni kell, hanem bizonyítani, dolgozni azokért az emberekért, akinek a szavazataikért loholunk, és nem félrevezetni őket! Én nem csaptam be a választóimat, amit ígértem, be is tartottam és épp ezért már majdnem két évtizede dolgozhatok közösségünkért, nem eredménytelenül. Ennek a közösségnek a 99 százaléka úgy látta, hogy jól végzem a munkámat, a szavamat betartom és nem ígérgetek felelőtlenül, ezért élvezem a támogatásukat. Reálisan gondolkodó ember vagyok, és úgy vélem, hogy nekünk dolgoznunk kell, együtt maradni kell és nem marakodni, hanem minél többet tenni ezért a kis maroknyi magyar emberért, hogy minden téren fejlődhessen és megmaradhasson. Mások úgy gondolják, hogy összefognak (mint például a nagy román pártok), nekünk is így kellene tenni, nem pedig széthúzni. Nem helyénvaló személyes érdekekért veszélyeztetni a magyarság jövőjét, a parlamenti jelenlétet, a fejlődést és a megmaradást. Végezetül 5 mandátummal a hátam mögött, 28%-nyi magyarsággal bíró község polgármestereként, megkérném Önöket, ne állítsanak valótlan dolgokat, vagy kérjék meg embereiket, hogy ne tegyék ezt, ne ígérgessenek felelőtlenül, mert nem éri meg, hosszú távon nem tartható.

Tisztelettel Vincze Nándor-István, Tóti község polgármestere

Címkék: , ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .