RCS&RDS: hatalmas tét!

Románia – Az RCS&RDS szakértői, külföldi szakemberekkel együtt november 5-én úgy döntöttek, később lépik meg a tőzsdei bevezetést.

A londoni tőzsdére próbálták meg bejegyeztetni az RCS&RDS cégcsoportot, ám végül elhalasztották a lépést. A Money Expres üzleti folyóirat indormációi szerint november 6-án vezették volna be a tőzsdére a cégcsoportot, amelyet a nagyváradi üzletember Teszári Zoltán vezet. Egyúttal a cég 15%-át kitevő részvénycsomagot adtak volna el, így az RCS&RDS 500 millió (azaz félmilliárd) dollár bevételt könyvelhetett volna el. Ezt főleg a cégcsoport által indítandó új üzletág, a 3G telefonrendszer kiépítésére fordították volna. Hasonló befektetést célzott meg nemrégiben az egyik vetélytárs, a Zapp is, ám a tőzsdei bevezetést az ő esetükben is elhalasztották.

Minden esetre az RCS&RDS szakértői, külföldi szakemberekkel együtt végül november 5-én úgy döntöttek, később lépik meg a tőzsdei bevezetést. Elemzők szerint azért történt a halasztás, mert 6-án még nem lett volna biztos a remélt bevétel, a cégcsoport iránti érdeklődés ugyanis csekély volt. Az RCS&RDS minden esetre nem mondott le a London Stock Exchange “bevételéről”.