Rangsorolták a jelöltjeiket

Rangsorolták a jelöltjeiket
Nagyvárad- Pénteken az Ady Endre Kulturális Központ konferenciatermében 35. rangsoroló küldöttgyűlését tartotta az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Megszavazták szenátor- és képviselőjelöltjeiket.

 

A tanácskozáson jelen volt és felszólalt Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, majd a szenátor- és képviselőjelöltek bemutatkozása után a küldöttek titkos szavazással döntöttek arról, hogy kik induljanak december 9-i parlamenti választás kollégiumaiban. Előzőleg Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök bejelentette: a Csűry István református püspökkel folytatott levélváltás nyomán egy kis változás történt ahhoz képest, ahogy a pályázók jelezték, hogy melyik körzetben akarnak indulni. Kéry Hajnal és Ritli László szenátorjelöltek visszaléptek, ezért helyettük Szíjjártó Zoltán és Huszár István indulnak a 3-as, illetve a 4-es számú kollégiumban, Huszár István megüresedett 9-es számú képviselői kollégiumában pedig Ambrus Ferenc vegyészmérnököt, a KREK esperesi karának tanácsadóját jelölik.

A titkos szavazás után a következő eredmények születtek: Bihar megyében az 1-es számú szenátori kollégiumban Biró Rozáliát (225 szavazat), a 2-esben Ferkő Jenőt (165), a 3-asban Szíjjártó Zoltánt (177), a 4-es Huszár István (187), míg az 1-es számú képviselői kollégiumban Cseke Attilát (242), a 2-esben Szabó Ödönt (243), a 3-asban Grim Andrást (172), a 4-esben Bálind Györgyöt (157), az 5-ben Fenesi Tibor (175), a 6-ban Pető Csillát (210), a 7-esben Csuzi Istvánt (194), a 8-ban Pásztor Sándort (219), a 9-esben pedig Ambrus Ferencet (168) indítja az RMDSZ.

Ciucur Losonczi Antonius