Rangsoroló urnás szavazás

Szatmár megye – Közös jelöltlistát állít a helyhatósági választásokra Túrterebesen a Magyar Polgári Párt és a Német Demokrata Fórum helyi szervezete. A nevekről és a névsor rendjéről tegnap döntöttek.

Közös polgármester–jelöltet és közös tanácsosi–jelölt listát állít Túrterebesen a Magyar Polgári Párt és a Német Demokrata Fórum helyi szervezete. A megállapodás értelmében a két szervezet Kovács Istvánt támogatja a polgármesteri tisztségért a június 1–i helyhatósági választásokon, akinek az RMDSZ helyi szervezetének jelöltje, Koczán Levente jelenlegi polgármester lesz az ellenfele. A tanácsosjelöltekről és a szavazólapon elfoglalt helyükről tegnap 9 és 13 óra között (Túrterebeshegyen 9–15 óra között) állóurnás szavazással döntött a két településnek az MPP–t és az NDF–et támogató lakossága. Tegnap, 13 órakor, az urnazáráskor Túrterebesen százhatvannyolc személy adta le voksát a tanácsosjelöltekre. Túrterebeshegyről 16 órakor érkezett meg az urna. Itt 34–en szavaztak.

Esetleg csak MPP

A két szervezet tegnap akkor szervezte meg a napokkal korábban meghirdetett állóurnás szavazást, amikor (az április 12–i lapszámunkban is megjelent), már nyilvánossá vált, hogy az RMDSZ és az NDF megyei szervezetei között olyan választási megállapodás született, amelynek értelmében az NDF szervezetei csak az RMDSZ helyi szervezeteivel köthetnek választási szövetséget, más politikai szervezetekkel viszont, az RMDSZ ellenében, nem. E megállapodásról az NDF túrterebesi elnöke, Czumbil József lapunknak kifejtette: ha a megállapodás akadálya a két helyi szervezet választási szövetségének, akkor az NDF–jelöltek a túrterebesi MPP listáján indulnak a választásokon.

Bódi Sándor