Rangos terepralit rendeznek a megyénkben

Rangos terepralit rendeznek a megyénkben
„Az útvonal titkos, a szórakozás garantált: GerBog–Panatek tereprali” – ezzel a mottóval szervezik augusztus elején az immár hagyományos Szatmár megyei autós– és motors–versenyt.

Augusztus 9–én újabb terepralit rendeznek Szatmár megyében, amely – a szervezők szerint – több szempontból is izgalmakat ígér: egyrészt az amatőr és profi kategória versenyzői között más megyéből és külföldről érkező pilóták is színesítik a mezőnyt, másrészt pedig a szervezők ezúttal egy mindenki számára meglepetésnek számító, ismeretlen terepszakaszt készítettek elő. „A versenytáv 70 kilométer lesz, nagyrészt erdei szakaszokból áll össze, viszont a versenyzők csak a péntek esti megbeszélésen tudják meg, merre kell induljanak” – árulta el Butka Gergő, a GerBog–Panatek tereprali egyik szervezője.

A Román Autóklub szatmárnémeti szervezetével közösen rendezett versenyen bárki résztvehet: autós kategóriában pilóta és navigátor alkotja a csapatot, a motorosok és quadosok pedig egy külön kiszalagozott, gyors pályán mérhetik össze ügyességüket.

A társszervező Panatek Kft. ügyvezetője, Nagy Attila elmondta, a két hét múlva megrendezendő verseny lehetőséget biztosít a helyi motorosoknak és autósoknak, hogy szervezett körülmények között próbálják ki saját ügyességüket, a profi kategóriások számára pedig egy remek edzési lehetőség az augusztus végén szintén Szatmárról induló TransCarpatic Rallyra.

Hasznos

A versenyre bármilyen, terepre szánt autóval be lehet nevezni, vezetői engedély és bukósisak kötelező (a pilótának és a navigátornak egyaránt), motor és quad kategóriában pedig a teljes biztonsági felszerelés; részvételi díj 50 lej/fő. A beiratkozás augusztus 8.án, pénteken 18 órától kezdődik egy jó hangulatú bográcsgulyás elfogyasztásával a GerBog Kft. telephelyén, majd ugyanott 20 órától eligazitás. Szombaton 10 órakor pedig a ugyanonnan indul a mezőny a titkos helyszínre. Ajánlott az előzetes jelentkezés, bővebb információkkal pedig a 0740–680990–es telefonszámon szolgálnak a szervezők.