Rangos kitüntetés a Duna Televíziónak

Rangos kitüntetés a Duna Televíziónak
A Duna Televízió munkáját Szent István-díjjal jutalmazták idén. A tizenötödik alkalommal odaítélt elismerést Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Esztergomban vette át szeptember 30-án.

A 2002-ben alapított Szent István-díjat ebben az évben a Duna Televízió kapta. Az elismerést 2017. szeptember 30-án, szombaton az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója vette át. A Szent István Alapítvány az összmagyarság érdekében végzett kiemelkedő jelentőségű tevékenységért ítélte oda a Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész által készített szobrot. Az Alapítványt Bihari Antal, a Körzeti Televízió Esztergom vezetője hozta létre az összmagyarság kulturális életének segítésére, a kulturális örökség védelmére.

Orbán Viktor miniszterelnök levelében a következő szavakkal köszöntötte a díjazottat: „ A Duna Televízió az anyaországi és a határon túli magyarság közötti kapcsolat ápolásáért, az összetartozás felelősségének és védelmének megerősítéséért indított kezdeményezés gyümölcse, melynek indíttatása és célja egy a Szent István-díj megalapításával”.