Raluca Turcan: ,,Bizalmatlansági indítványt fogunk benyújtani!”

Raluca Turcan
Raluca Turcan
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) az egyetlen politikai alakulat, amely megváltoztathatja Románia sorsát és kormányoznia kell, nyilatkozta Raluca Turcan a párt első alelnöke, aki bejelentette, hogy a jelenlegi parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt fognak benyújtani a kormány ellen.

A párt országos tanácsának gyűlésén Turcan arról beszélt, hogy a PNL két irányba fogja irányítani energiáit: tovább küzdeni a Szociáldemokrata Párt (PSD) politikája ellen, illetve meggyőzni mindenkit, hogy a Nemzeti Liberális Párt jelenti az egyetlen megoldást Románia kormányának átvételére. A képviselő arról is beszélt, hogy meg kell győzniük az állampolgárokat, hogy a párt készen áll Románia kormányzására, a párttagok készek az ország érdekében cselekedni. ,,Koherens, európai politikai programunk van, amely jelentős fejlődést biztosíthat Románia számára, egy fenntartható fejlődést, amely biztosíthatja a bérek valós növelését és emelkedhet a romániaiak életszínvonala” – magyarázta Turcan.

A liberálisok első elnöke szerint a jelenlegi politikai palettán a PNL-n kívül senki nem jöhet számításba, ,,miután a PSD-ALDE távozik az ország éléről”. ,,A PSD-ALDE koalíciónak el kell hagynia a kormányt még mielőtt vissza lehet fordítani a rosszat, amit az országgal tettek. A PNL-nek kell kormányoznia. Ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt fogunk benyújtani a kormány ellen és megpróbálunk minden politikai erőt egyesíteni, hogy leválthassuk a többséget, hogy eltávolítsuk a PSD-t a kormány éléről és a PNL vezethesse Romániát” – nyilatkozta Turcan.

www.agerpres.ro