Rajtra készen az ötödosztályúak

E hét végén (augusztus 24–25.) megkezdődik a pontvadászat a Biharban szervezett labdarúgó Megyei Másodosztály (V. Liga) őszi idényében.

A három csoportban 37 labdarúgó-együttes kezdi meg a szereplést, az persze még kérdéses, hogy hány fejezi majd be. A tavalyi bajnoksághoz képest három új csapat nevezett be, így a 2. csoportban a Tarjáni Viitorul és a Mácsapusztai Unirea, míg a harmadikban a Nagyváradi Bihorul SK. Míg az első csoportban 13, addig a másik kettőben egyaránt 12 csapat küzd majd a feljutást érő első hely megszerzéséért. A negyedosztályból tavaly búcsúzott Érmihályfalvai Unireát tartják favoritnak az első csoport megnyerésére, igaz, komoly ellenfele lesz a Papfalva, a két alsólugasi együttes és a céckei együttes. A második csoport összetétele tűnik a leggyengébbnek, itt elméletileg a Bihar FC II. alakulatának menetelnie kellene, míg a harmadik csoportban a Belényesi-medence együttesei között lehet nagy a párharc…

Csoportbeosztások

A három csoport összetétele, 1. csoport: Alsólugasi Sporting, Sonkolyosi Minerul, Esküllői Inter, Tatarosi Săgeata, Alsólugasi AC Bihorul, Papfalvai Viitorul, Berettyószéplaki Voinţa, Hegyközszentmiklósi Toldy, Révi Stânca, Margittai Electric Star, Céckei Locadin, Érmihályfalvai Unirea, Mezőtelegdi Foresta.

2. csoport: Nagyváradi Bihar FC II., Fugyivásárhelyi SK II., Körösszegi Voinţa, Gyapjúi Dacia, Cséffai Pro, Illyei Voinţa, Bihari Cetatea, Bihardiószegi Phoenix, Tarjáni Viitorul, Madarászi SK, Oláhszentmiklósi Partizanul, Mácsapusztai Unirea.

3. csoport: Nagyváradi Egyetem, Nagyváradi Frontiera, Nagyváradi Bihorul ISK, Bontesdi Zorile, Várasfenesi Cetatea, Görbölyfalvi Viitorul, Biharkabai Gloria, Bihardobrosdi Vulturul, Tulkai Victoria, Feketebátori Inter Crişul, Alsókocsobai Izvorul.

Címkék: ,