Rajta vagyunk a listán

Rajta vagyunk a listán
Szatmár megye – A Szatmár Megyei Kórház mindhárom épületének teljes felújítását kezdik meg jövőre. A Közegészségügyi Minisztérium tizennégy másik megye mellé választotta ki a Megyei Kórházat.

Székely Ervin, a közegészégügyi minisztérium államtitkára Szatmár megyébe látogatott, hogy hivatalosan is átadja a Megyei Kórház nemrégiben elkészült hőközpontját. Ezen alkalomból tartott sajtótájékoztató keretében említette meg, hogy a Szatmár Megyei Kórház teljes egészének felújítását jövőre megkezdik. Aurelia Vulciu, a kórház menedzsere örömét fejezte ki a minisztérium azon döntésével kapcsolatban, hogy Szatmár megyét is kiválasztották a projektben résztvevő 14 másik megye mellé. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Megyei Kórház mindhárom épületét teljes egészében felújítják, és egy újabb emeletet húznak az újkórház épületére.

Ezzel a lépéssel remélhetőleg megoldódik az a gond, hogy a kórházi osztályok az európai normáknak megfelelő helyigényt elérjék. A menedzser kihangsúlyozta, hogy a hetvenes évek elején épült újkórházra is ráfér már a felújítás, de igazán komoly gondok a járvány- és a régikórház épületeinél vannak. Elmondása szerint tudatában vannak annak, hogy megterhelő lesz a felújítás, de ha befejezik, akkor már nem csak papíron lehet a Megyei Kórház egyúttal sürgősségi kórház is. Természetesen ezzel együtt diagnosztikai eszközöket is kérnek a minisztériumból — tette hozzá Aurelia Vulciu.

Kapcsolódó cikk:

  • Hivatalosan is van fűtés