Rajt a kosárlabda ob–n

Rajt a kosárlabda ob–n
A hét végén Rîmnicu Vîlcean megkezdődik a női másodosztályú kosárlabda–bajnokság, ezen részt vesz a Szatmárnémeti VSK is.

A nyáron, amikor megalakult a Szatmárnémeti Városi Sportklub kosárlabda szakosztálya, a szatmári sportszeretők abban reménykedtek, hogy a csapat már indulásból az A–osztályban szerepel majd. De ehhez fel kellett volna erősíteni a gárdát, olyan játékosokkal akik jelenleg az országos válogatottban játszanak. Ez pedig, elsősorban anyagi okok miatt nem sikerült.

Elutaztak a lányok

A B–osztályú bajnokság első fordulóját Rîmnicu Vîlcean rendezik, ahol a házigazdákon kívűl Craiova, Marosvásárhely, Gyulafehérvár és Szatmárnémeti csapata képviseltetik magukat. A szatmári együttes Tarta Marius edző irányításával tegnap elutazott Vîlceára, ahol már pénteken pályára lép a Craiovai Universitatea ellen.

A VSK elnöke Éles Péter két sérült játékos, Szmutku Renáta és Mészáros Izabella kórházi kezelése érdekében a fővárosba járt, innen érkezik a hétvégi torna színhelyére. Az utazás előtt Éles elmondta: – Nagyon fog hiányozni a csapatból a két alalpjátékos, ennek ellenére abban reménykedem, hogy legalább két mérkőzésen így is sikerül majd győznünk. Craiova és a házigazdák képezik a torna favoritjait, de Gyulafehérvár és Marosvásárhely ellen van esélyünk a győzelemre.

A program és a keret

Pénteken a Tarta–csapat a Craiovai Universitatea ellen játszik, szombaton két mérkőzés következik, a BC Nitulescu Vîlcea és a Marosvásárhelyi BC ellen, vasárnap pedig a Gyulafehérvári Universitatea LPS lesz a szatmári lányok ellenfele. A VSK kerete: Lavinia Nastrut, Nicoleta Sabo, Laura Vertes, Szmutku Kinga, Szmutku Brigitta, Szmutku Renáta, Süveg Ivette, Motisan Cristina, Muresan Anca, Matecska Ingrid, Mészáros Izabella, Tarta Enikő. Edző: Marius Tarta.