ERDON Helyi hírek

2011.05.17. 17:16

Arany fokozatos „művész”

<p>Az OTP Bank északkelet magyarországi régió (Debrecen) és a TIKKK (Tudományos Ismeretterjesztő és Kulturális Központi Közhasznú Egyesület) csatlakozott a „2011 az Önkéntesség Európai Éve” című magyarországi nemzeti programsorozathoz és nemzetközi rajzpályázatot hirdetett „Az én családom címmel”. A pályázat célja, hogy a családra, a társadalom legfontosabb intézményére terelje a figyelmet.</p>

„Az én családom” című nemzetközi rajzverseny díjátadó ünnepségét tartották meg vasárnap délelőtt Debrecenben. A pályaművekből rendezett „vitrinkiállítást” László Ákos Csokonai–díjas grafikusművész nyitotta meg.

A megmérettetésre 4 országból — Magyarország, Németország, Erdély (Románia), Vajdaság (Szerbia) —, 49 településről összesen 655 alkotás érkezett. A legfiatalabb pályázó 3 éves, a legidősebb 40 éves volt. A 12 évtől kezdődő korcsoportban Jenei Gréta, a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum diákja arany fokozatot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!