Raed Arafat: A gyerekek beoltása életfontosságú; a gyermekbénulás ismét kezd megjelenni

Raed Arafat: A gyerekek beoltása életfontosságú; a gyermekbénulás ismét kezd megjelenni
Kifejezetten veszélyes, hogy egyes közszereplők a gyermekek beoltása ellen kampányolnak. Emiatt olyan betegségek is felüthetik fejüket, amelyektől az oltási kampányoknak köszönhetően már egyszer sikerült megszabadulni – figyelmeztet a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelősége (DSU) vezetője, Raed Arafat államtitkár.

Az államtitkár Facebook-oldalán írta, hogy egyes közszereplők nagyon sokat ártanak azzal, hogy buzgó oltásellenes kampányba kezdtek. Orvosi kötelessége figyelmeztetni mindenkit, hogy ennek súlyos következményei lehetnek, megjelenhetnek olyan betegségek, amelyektől az évek során sikerült megszabadulni. “Hihetetlen és kifejezetten veszélyes, hogy egyesek elhiszik az ilyen személyek állításait, mert ők közszereplők” -írta Arafat.

Azáltal, hogy a szülők sok esetben elutasítják a vakcinákat, ismét megjelent a gyermekbénulás, a betegség kialakulását eddig oltási kampányokkal előzték meg.

“Nem tudom mire gondolhat vagy mit érezhet majd egy olyan szülő, aki nem oltatja be gyermekét, és emiatt elveszíti vagy egy életre nyomorékká teszi, egy olyan betegség miatt, amit vakcinával megelőzhetett volna. Tisztelem mások véleményét, de amikor egy közszereplő az oltások ellen kampányol, tudományos bizonyítékokkal kellene alátámasztania ezt. Jelen pillanatban az érvek a vakcinák mellett szólnak és nem ellenük! ” – mondta Arafat.

Az államtitkár szerint a gyermekek beoltása életfontosságú, és nem szabad halálra ítélni vagy egy életre megnyomorítani őket.

AGERPRES/(RO – szerkesztő: Nona JALBĂ; HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro

Címkék: ,