Ráduly Róbert megmérkőzne Borboly Csabával a csíkszeredai polgármesteri székért

Ráduly Róbert megmérkőzne Borboly Csabával a csíkszeredai polgármesteri székért
Ráduly Róbert, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben háromszor is megválasztott volt csíkszeredai polgármester megmérkőzne Borboly Csabával, a szintén az RMDSZ színeiben megválasztott Hargita megyei önkormányzati elnökkel a csíkszeredai polgármester-választáson.

A marosvásárhelyi rádiónak adott nyilatkozatában Ráduly arra kérte Borbolyt, hogy ne lépjen vissza a polgármester-jelöltségből, hanem mérkőzzenek meg a júniusi önkormányzati választáson.
“Csíkszereda megérdemelné azt, hogy döntsön: Bokor Mártont (a Magyar Polgári Párt jelöltjét), Borboly Csabát, Ráduly Róbertet vagy valaki mást akar polgármesternek 2016 júniusától” – jelentette ki Ráduly. Hozzátette: függetlenül attól, hogy Borboly Csaba mit dönt, ő mindenképpen megmérkőzik a választáson.

Ráduly felkérése azt követően hangzott el, hogy Borboly Csaba március 15-én bejelentette: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben indul a csíkszeredai polgármesteri tisztségért, de visszalép, ha Ráduly is elindul a versenyben. Ráduly választási indulása négy nappal később vált lehetővé, azt követően, hogy jogerősen megszüntették bírósági felügyeletét.

Borboly Csaba
a marosvásárhelyi rádiónak elmondta: tartja magát a korábbi bejelentéshez, és nem kíván versenyezni Rádullyal. Füleki Zoltán, az RMDSZ csíkszeredai szervezetének az elnöke az MTI-nek elmondta: a szövetség hétfőn Ráduly jelöltségéhez kezdte gyűjteni a támogató aláírásokat.
Mind Ráduly Róbert, mind Borboly Csaba a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) meghatározó csíkszeredai politikusa, mindkettejük ellen hivatali visszaélés miatt emelt vádat a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA). Ráduly a vádemelés következtében lemondott a tisztségéből, Borboly viszont jelenleg is betölti az önkormányzati elnöki tisztségét.

Az elmúlt időszakban több hír jelent meg a sajtóban a két RMDSZ-es politikus közötti nézetkülönbségekről. 2015 júliusában egy tusnádfürdői fórumon Ráduly kijelentette, Borboly letért az autonómia útjáról, egy február végi interjúban pedig arról beszélt, hogy az RMDSZ “szétesett”, és míg a jelöltállítási kérdésében “keménykedik”, az autonómia ügyében hallgat.