Radu és Nicolae herceg látogatása a Prefektúrán

Nagyvárad – Csütörtökön 8.30 órakkor a Bihar Megyei Perefektúrára látogatott a román királyi család két tagja, Radu és Nicolae herceg őfensége, kiket Mircea Ghitea Prefektus fogadott.

Miután a prefektus bemutatta a magas vendégeknek megyénket Radu királyi herceg őfensége megdicsérte a Román Kormányt a királyi házzal fenntartott nagyon jó kapcsolatért és együttműködésért. Mély benyomást tettek rá a Bihar megyei látogatása alkalmával tapasztaltak és megigérte, hogy ez év végéig még ellátogat egyszer megyénkbe.

A prefektúrán tett látogatás végén Radu herceg és Mircea Ghitea prefektus megállapodtak, hogy jövő év márciusban Bukarestben az Erzsébet Palotában szerveznek egy “bihari estet”, melyre hivatalosak lesznek Bihar megye vezető intézményeinek a képviselői, azok a polgármesterek,  kikkel jelenlegi látogatása alkalmával találkozott a herceg, valamint azok a küölföldi befektetők, akik érdeklődnek Bihar megye iránt, nemkülönben az illető országok követei. A “bihari est” rendezésével Radu herceg Bihar megye imidzsén akar javítani az érdeklődő külföldi befektetők előtt. A bihari estek rendezésével kapcsolatos részleteket ez év őszén beszélik meg, amikor Mircea Ghitea prefektus találkozik Radu herceggel Bukarestben az Erzsébet Palotában.