Radióaktív anyagokat importálna Romániából az Al Qaida?

Radióaktív anyagokat importálna Romániából az Al Qaida?
A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség igazgatója sokkoló nyiatkozatot hozott nyilvánosságra. Mohammed El Baradei Romániát is azon országok listájára tette, ahonnan az Al Qaida számára rádioaktív anyagokat tudnának importálni.

Régóta félnek attól, hogy a terrorszervezet atomcsapást akar mérni valamely nagyváros ellen. El Baradei kihangsúlyozta, hogy egy ilyen támadás nagyobb katasztrófa lenne, mint a szeptember 11-i támadás New York ellen. Az AIEA vezetője szerint a volt Szovjetuniós vagy kelet-európai országok (Kazahsztán, Üzbegisztán, Ukrajna, Románia) jöhetnek első sorban szóba, ha rádioaktív anyagok beszerzéséről van szó.

Zsombori Vilmos, az Nukleáris Aktivitást Ellenörző Országos Bizottság elnöke, ugyanakkor azt nyilatkozta: „Nincsen információnk arról, hogy tranzitország lennénk.” Az SRI-nek sincsen semmilyen információja arról, hogy az Al Qaida vagy bármely más terrorszervezet Romániából szeretné beszerezni a rádioaktív anyagokat.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .