ERDON Helyi sport hírek

2008.10.21. 12:13

Nyolc „szamuráj” az Eb–n

<p>Az elmúlt hét végén rendezték Nagyváradon a gyermek– és kadet korosztályos karatékák válogatóját az Eb–re. A Szatmárnémeti Samuraiul SK is részt vett a seregszemlén.</p>

A Szatmárnémeti Samuraiul SK nyolc karatékája vehet részt idén a decemberben sorra kerülő Európa–bajnokságon – értesítette lapunkat Magos Róbert klubelnök, 5 danos edző. A gyermek– illetve kadet korosztályos verseny egyéni viadalaiban Burya Patrick, Ră[zvan Ţinca, Kalocsai Zoltán , Laurenţiu Kira, Horea Popdan, Bura Vlad és Kaszó Mark vehet részt, a felnőtteknél pedig a belügyminisztérium karate–bajnokságán ezüstérmes Cristian Lăpuştea utazik majd az Eb–re. Ugyanakkor Burát és Kaszót beválogatták a kadet korosztályúak kumite Eb–csapatába is.

Magos elmondta, a klub 35 sportolóval utazott el Nagyváradra az elmúlt hétvégén, ahol a korosztályos válogatott edzője Mezei Tünde (5 dan) tartotta a seregszemlét. „Nagyon erős volt a mezőny. Kumite–mérkőzésket rendeztek, így válogatták ki a legjobbakat az Eb–re” – mondta Magos.

Taekwondo–oktatás

A Samuraiul SK idéntől indítja taekwondo–szakosztályát. A harművészetek közül ez az egyedüli olimpiai sportág. Akik taekwondo–oktatáson szeretnének részt venni, azok jelentkezését várják minden hétfőn és szerdán 18 órakor a szatmárnémeti Doamna Stanca Főgimnázium tornatermében, vagy telefonon, 0745–469728–as számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!