Rövidhírek Szatmár megyéből

Grúzokat fogtak - Július 27–én, vasárnap reggel Nagytarna körzetében egy négy főből álló csoportot állítottak elő a határendészek, akikről kiderült, hogy grúz menekültek, és Ukrajából hatoltak be illegálisan a zöldhatáron Romániába.

A határsértőknek az volt a céljuk, hogy a schengeni övezetbe jussanak. A grúzoknál turistatérképet, iránytűt, a terepre vonatkozó feljegyzéseket találtak a rendőrök, akik bűnvádi eljárást kezdeményeztek ellenük, ezt követően pedig a halmi határállomáson átadták őket az ukrán hatóságnak.

Jogosítvány nélkül - Jogosítvány hiányában ült egy Ford Mondeo márkájú személygépkocsi volánja mögé július 27–én, vasárnap a 21 éves C. Florin, akit a nagykárolyi közelekedésrendészek értek tetten Nagykárolyban. A férfi ellen bűnvádi vizsgálat indult.

Rongálásért bírságolták – Július 27–én, vasárnap reggel egy 33 éves férfi betörte Szatmárnémetiben az egy áruházlánc épületének bejáratát, s az általa okozott kár értékét 500 lejre becsülik. Az üzet biztonsági őrének értesítése nyomán a rendőrség kiszállt a helyszínre, és 2000 lejes pénzbüntetés kifizetésére kötelezte a férfit.