Rövidhírek Szatmár megyéből

Illegálisan, angol felségvizeken – Július 13–án, vasárnap este a mezőfényi határátkelőn derült ki a suceava–i illetőségű 20 éves S. Gheroghé–ról, hogy 2006–ban határsértést követett el Angliában, amely a romániai törvények értelmében üldözendő büncselekménynek minősül.

A férfi a határrendészek érdeklődésére bevallotta, hogy Nagy–Britanniából tér haza Romániába, ám útleveléből hiányzott az angol beutazási vízum. A férfi bevallotta, hogy Franciaországból egy kompon elbújva sikerült átkelnie a La Manche csatornán a szigetországba.

Piros számmal közlekedett – Akár börtönbüntetést is kaphat az a 35 éves turci illetőségű férfi, akit július 13–án este Gombáspuszta térségfében igazoltatott a határrendőrség, amely során kiderült, hogy a férfi egy forgalomba be nem jegyzett gépjárűvet vezet. Rendszámtábla ugyan volt a járművön, amelyet még a német hatóságok adtak ki, de annak érvényességi ideje július 3–án lejárt. Felician Iacob C. számára aligha lesz enyhítő körülmény az, hogy feledékeny.

Ittas közlekedők – Tizenhét ittas vezetőt ért tetten a rendőrség a július 13–i közúti ellenőrzés során a megyében, közöttük hét sofőr szervezetében az alkoholszint meghaladta az 1 ezereléket, amely már bűncselekménynek minősül.