Rövidhírek Szatmár megyéből

MPP–alakuló gyűlések – Az eltelt egy hét során az alábbi helységekben alakult meg a Magyar Polgári Párt helyi szervezete: Mezőpetriben (elnök: Dezső István, alelnök: Rák János), Szatmárhegyen (elnök: id. Juhász Károly, alelnök: Félegyházi Elek), Szatmárnémetiben (elnök: Jánosi Anna, alelnök: Zazula Béla)…

Szatmárudvariban (elnök: Bohus József, alelnök: Pándi István), Ákoson (elnök: Szilágyi Gábor Zoltán, alelnök: Nagy Zsuzsanna), Hadadon (elnök: Kulcsár Csaba, alelnök: Bakk Judit), Avasújvárosban (elnök: Majlát Gábor, alelnök: Hajdú Géza). A hónap elején Túrterebesen alakult meg az MPP helyi szervezete, ahol Kovács István az elnök, Gyákon György pedig az alelnök. A Magyar Polgári Párt megyei szervezetének alakuló közgyűlésére ma (április 12–én) 10 órai kezdettel kerül sor az MPSZ–székházban.

Munkabaleset – Április 8–án egy avasújvárosi sérült férfit szállítottak az avasfelsőfalui kórházba, aki medencetájéki sérülései miatt több napos kórházi ápolásra szorul. A 60 éves C. Iosif a kórházban azt nyilatkozta, hogy sérüléseit egy otthonában történt balesetben szerezte. A kórház személyzete hivatalból értesítette a rendőrséget, s a rendőrök megállapították, hogy a férfi egy avasújfalui (Certeze) cég avasfelsőfalui telepheyének alkalmazottjaként két jármű kerekei alá esett. A munkavédelmi felügyelőség szintén nyomoz az ügyben.

Közrendészeti akció – A nagykárolyi rendőrség a kálmándi és a börvelyi rendőrőrsök dolgozóival és a Megyei Csendőrfelügyelőség állományával közös ellenőrzési akciót szervezett Lucaceni falu térségében a közrend és közerkölcs ellen vétők kiszűrése céljából. Az akció során huszonnyolc személyt igazoltattak, négy személy figyemeztetésben részesült, tíz személytől pedig ujjlenyomatot vettek. Összesen kilenc személyt bírságoltak meg. A bírság mértéke meghaladta az 1000 lejt.

Búvárfelszerelés – A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a hivatásos állomány tagjaiból búvárokat kíván kiképzeni, abból a szükségszerűségből kiindulva, hogy egyre több áldozatot szed évente a Szamos, s szükség van mentőbúvárokra. Ebből a célból a felügyelőség mellett működő Tűzoltótorony Alapítvány két búvárfelszerelést vásárolna, ha a megye adófizetői adójuk 2 százalékát felajánlanák erre a célra. A számlaszám: RO17BTRL03101205D7069XX – Banca Transilvania.