Rövidhírek Biharból

Felborult – Kedden reggel 9 óra tájban a 191/A jelzésű országúton, Bisztraterebes külterületén árokba borult a nagyváradi 29 éves B. G. által kormányzott Dacia. A férfi nem tartotta be az egyenletlen útviszonyoknak megfelelő sebességet, és elvesztette uralmát a jármű fölött, ami a menetiránya szerinti jobb oldalon az árokban kötött ki. A 49 éves B. I., az autó utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ittas vezető – A keddi közlekedésbiztonsági ellenőrzés alkalmával 40.400 lej összértékű bírságot szabtak ki a 347 leleplezett szabálysértőre a közlekedésrendészek. Ezúttal 142 gyorshajtó, 38 biztonsági övet nem viselő, 24 szabálytalankodó gyalogos volt közöttük. A 41 éves G. I.-t ittas vezetésen érték, leheletében a mérőműszer 0,65 mg/l-es alkoholszintet mutatott ki. Véralkoholtesztnek is alávetették, eljárás indult ellene. Ugyanaznap 34 koccanásos baleset történt, és tíz sofőr maradt egy időre jogosítvány nélkül.

Ütköztek – Két személygépkocsi ütközött össze kedden délelőtt fél 12 tájban a 79-es országúton Keményfoknál. A nagyváradi 43 éves F. I. német rendszámú személygépkocsijával áttért az ellentétes menetirányú forgalmi sávba, és oldalról nekiment egy bolgár férfi által vezetett DAF nyerges vontatónak, majd frontálisan összeütközött egy Volvo nyerges vontatóval, melyet egy szalontai férfi vezetett. A balesetet a gépkocsivezető túlélte, és csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszta.

Öngyilkos lett – Egy 43 éves bondoraszói férfit felakasztva találtak meg kedden, a háza közelében lévő diófára kötötte fel magát. A holttest állapotából arra következtettek a helyszínre riasztott hatóságok, már több napja vetett véget az életének az ember. Hogy mi okból, egyelőre rejtély.