Rövidhírek Biharból

Bihar megye – Új autó. Az adakozókedvü emberek jövedelemadójának 2%-ból összegyűlt pénzből a marosvásárhelyi SMURD Alapítvány egy négykerékmeghajtásu, életmentéshez szükséges felszereléssel ellátott terepjárót vásárolt a nagyváradi gyorsmentő egységnek.

Ezzel gyorsabban kiérhetnek majd a balesetek helyszjnére, mint a hordágyas mentőautók, s elsősegélyben részesíthetik a rászorultat addig is, amíg a hordágyas életmentő jármű megérkezik. A dzsippel olyan terepre is eljuthatnak életet menteni, amiket a kétkerék meghajtásu autókkal eddig meg sem tudtak közelíteni.

 

Ellenőrzés. A Bihar megyei közlekedés- és közrendészek közösen folytattak közlekedésbiztonsági ellenőrzést hétfőn a közutakon. Összesen 11 jogosítványt függesztettek fel ideiglenesen, 500 szabálysértési bírságot róttak ki. Ismét gyorshajtó volt a legtöbb lefülelt, 266 autóst kaptak rajta, hogy túllépte a megengedett sebességet.

 

Éhesek. Megélhetési bűnözés kategóriába sorolhatók azok a lopási eseteke, melyeket hétfőn regisztráltak a rendőrök. A 63 éves D. I. egy tele szatyorral távozott az egyik váradi üzletből, amivel nem is lett volna semmi baj, ha az övé lett volna az, s annak 50 lej összértékü tartalma. Az 59 éves N. A. is a más szatyrával sétált tovább az egyik váradi piacról, a cekker mélyén  kiló szalonna lapult. A 26 éves T. A. a gyanu szerint maga válogatott az egyik üzlet polcairól, 21,99 lej összértékben. Valamennyiesetben eljárás indult.

 

Lövedék. Kedden reggel négy darab 100 milliméteres lövedéket talált egy nyárlói gazda a kertjében amikor ásott. A Crisana Sürgősségi felügyelet tűzszerészei biztonságban elszállították azokat.