Rövidhírek Biharból

Verekedés – Csütörtökön kora délután Élesden egy esküllői 19 éves fiatalembert szúrt gyomortájéki sebbel vittek be az ottani kórházba, miután nézeteltérésbe keveredett egy 30 éves férfival, akit fejsérülésekkel szállítottak ugyanoda.

Egy harmadik elmenekült az incidens helyszínéről, őt egy benzinkútnál fogták el később, s vitték kórházba, súlyos fej- és végtagsérülésekkel. Egy váradi 32 éves férfit a fülén vágtak meg délután, ő a Megyei Kórházban kötött ki.

Robbanószer. Csütörtökön reggel egy 82 mm-es második világháborúból maradt aknavető lövedéket találtak egy Jánosdai ház előtt a vízvezetéken végzett munkálatok során. Biztonságban elszállították a helyszínre riasztott szakemberek.

Gázolás – Egy 8 éves zebrán átfutó kisfiút gázolt el csütörtökön kora délután a nagyváradi Seleu§ului utcában a körösgyéresi 25 éves M. I. C. egy bukaresti rendszámú autóval. A gyrmeket sérüléseivel kórháza vitték, a szakértők vizsgálják a történtek körülményeit.

Ütköztek – Csütörtökön este tíz óra tájban a 75-ös országúton Felsőmezős külterületén az 54 éves biharlonkai M. O. I. egy balkanyarban összeütközött egy szemből kivilágítatlanul közlekedő, forgalomba be nem jegyzett kombájnnal, amit a biharlonkai 40 éves T. A. T. kormányzott. A személyautó vezetőjét kórházba kellett vinni.

Prostik – Péntekre virradólag egy 32 és egy 21 éves prostituáltat értek „munkavégzés” közben a jelenség felszámolása céljából razziázó rendőrök. Büntetőeljárást indítottak ellenük. Másik négy kliensekre vadászó örömlány szabálysértési bírsággal megúszta.

Hamis jogsival – A körösgyéresi 25 éves M. I. C. egy csütörtöki közlekedési rutinellenőrzésen bukott le Telegdnél. Gépkocsit vezetett, holott jogosítványát végleg bevonták korábban. Nem számított rá, hogy a rendőrök rájönnek, hamis jogosítvány van nála. Egyébként csütörtökön 18 jogosítványt függesztettek fel az ellenőrzést tartó rendőrök, 561 bírságot róttak ki, 270-et gyorshajtásért.

Gyanakodjanak! – Pénteken a Raiffeisen Bank több ügyfele kapott értesítést e-mailben, miszerint visszaigazolást kértek a számlaszámuk jelszaváról. A pénzintézet mindenkit figyelmeztet, sose adják ki a titkosított adatokat. Tárcsázzák a 0800.802.02.02-t, vagy továbbítsák a centrala@rzb.ro címre a villanypostán érkezett ilyen jellegű leveleket. A www.raiffeisenonline.ro webcímen többet is megtudhatnak a jelenségről.

A héten 17 személy ellen emeltek vádat, 4 ellen erőszakos bűncselekmények, 9 ellen közlekedési törvényszegés miatt. Ittas vezetés miatt áll bíróság elé rövidesen a berettyószéplaki 35 éves S. I., aki 1,60 ezrelékes véralkoholszinttel ült kormány mögé, a 40 éves bodonosi M. D. G., akinek vérében ugyancsak 1,6 ezrelék alkoholszintet állapítottak meg, s 48 éves váradi B. D., aki „csak” 1,35 ezrelékkel furikázott.