Rövidhírek Bihar megyéből

Jogosítvány nélkül - Szerdán kora délután az érkörtvélyesi rendőrök a 19-es országúton tartottak rutinellenőrzést, s egyebek mellett megállították a 27 éves szatmári M. Z. által kormányzott személygépkocsit is. Kiderült, a fiatalembernek 2006-ban végleg bevonták a jogosítványát. Büntetőeljárás indult ellene.

Duplán vétett – A mihályfalvi rendőrök rutinellenőrzés céljából állították meg szerdán este fél kilenc tájban a mihályfalvi 35 éves S. A.-t, akiről kiderült, nincs járművezetői engedélye, s ráadásul ittasan ült gépkocsiba, leheletében 0,74 mg/l-es alkoholértéket mértek. A férfi ellen eljárás indult.

Ittasan koccant – Szerdán délután 5 óra tájban a berettyószéplaki rendőrök egy koccanás körülményeinek tisztázásakor rájöttek, hogy az egyik résztvevője a balesetnek, a helyi 63 éves K. I. egy forgalomba be nem írt autót jogosítvány nélkül vezetett a 19/B jelzésű megyei úton, ittasan, leheletében 0,54 mg/l-es alkoholszinttel. A férfit véralkoholtesztnek is alávetették, s eljárás indult ellene.

Elsodorták – A Szászfalván áthaladó 108/I jelzésű megyei úton egy mopedet sodort el egy személygépkocsi szerdán délelőtt fél 11 tájban. Az élesdi 31 éves G. I. F. szabályosan közlekedett az autójával a főúton, a helyi 1 éves N. V. egy mellékútról megállás nélkül hajtott ki eléje.

Száguldás – A közlekedésrendészet szerdai ellenőrző akcióján 335 gyorshajtót lepleztek le, közülük a magyar állampolgárságú 30 éves L. A. bizonyult aznap a leggyorsabbnak, 128 km/órás sebességgel száguldott a Borsi útnak egy olyan szakaszán, ahol 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.

Tarlótűz – A Bihar megyei Crisana tűzoltóalakulat 1-es egységét szerdán délután 5 óra tájban riasztották a nagyváradi Hora Coriolan utcai gyártelepre, ahol meggyulladt a száraz növényzet. Egy hektáron égett le, mire a tüzet megfékezték és eloltották.

A lelet – A váradlesi G. A. egy ház alapozását előkészítve egy halom lövedéket talált, s azonnal értesítette a megyei sürgősségi felügyelőséget, ahonnan tűzszerész szakértők (képünkön) szálltak ki a helyszínre. Második világháborúból maradt lövedékekről és töltényhüvelyekről volt szó, 224 darab 7,62 mm-es hüvelyről, 5 darab ilyen méretű lövedékről, egy 9 mm-es és 2 darab 20 mm-es töltényhüvelyről, állapították meg, majd biztonságban elszállították valamennyit.