Rövidhírek Bihar megyéből

Ütközés - Szombaton reggel a 79-es országút gyapjúi szakaszán a nagyváradi 50 éves M. M. egy Volkswagen Bora személygépkocsival balra kanyarodáskor nem adott elsőbbséget az ellentétes menetirányú forgalmi sávban szabályosan érkező Daewoo Matiznak, amit a 33 éves szalontai K. A. C. kormányzott, s összeütköztek. A vétlen autóssal utazó 61 éves nőt a szalontai kórházba szállították sérüléseivel.

Szekérbaleset - Az érkörtvélyesi 70 éves S. A. egy kétlovas szekérrel egy mezőgazdasági útról óvatlanul hajtott ki a 19-es országútra Érkörtvélyes közelében szombaton kora délután, s öszeütközött a 28 éves holland K. M. J. által kormányzott, szabályosan közlekedő személygépkocsival. Az idős embert kórházba vitték sérüléseivel.

Felborult - A margittai Republicii utcában szombaton éjjel történt egy közlekedési baleset. Egy helyi 17 éves fiú egy Piaggio mopeddel felborult, miután elvesztette uralmát a jármű fölött. Mint kiderült a helyszíneléskor, ittas volt, leheletében 0,58 mg/l-es alkoholértéket mértek, ráadásul a vezetéshez szükséges közlekedési ismereti tanfolyamot sem végezte el. A fiatalember nem volt egyedül a történtekkor, a mögötte ülő 20 éves fiatalembert kórházba vitték sérüléseivel. A baleset körülményeit tovább vizsgálják.

Viharkár – Pénteken az érmihályfalvi tűzoltókat Szalacsra riasztották, ahol a helyi önkéntesekkel a Principal[ utca 313. szám alatti ház tetőzetéről faágakat kellett eltávolítaniuk, amelyek a heves szélvihar miatt kerültek oda, tájékoztatott Camelia Rosca, a Bihar megyei sürgősségi felügyelőség szóvivője.

Lopás - Két 18 éves diószegi fiatalembert azzal gyanúsítanak, hogy a július 25-re virradó éjszakán illetéktelenül behatoltak egy helyi 64 éves asszony házába, ahonnan egy rádiós magnót, egy konyhakést és egy pár tornacipőt vittek el 150 lej összértékben. A károsult bejelentése nyomán indult nyomozás folytatódik.