Rövidhírek Bihar megyéből

Négyen ütköztek - Csütörtökön reggel a nagyváradi Stefan cel Mare sugárúton a 39 éves bihari I. D. I. egy spanyol rendszámu BMW-vel beleszaladt az előtte haladó 1310-es Daciába, mert nem tartotta be a követési távolságot. A Dacia az ütközés erejétől beleszaladt egy Opel Vectrába, az pedig egy diószegi illető által vezett Dacia Loganbe. Az Opelben utazó 40 éves nőt, s az 1310-es Daciában utazó 16 éves lányt kórházba vitték.

Elsodorták – Járdán ütött el egy autó egy 8 éves kisfiút, aki csütörtökön kora délután a nagyváradi Clujului utcában biciklizett. Az 53 éves N. P. nem volt elég körültekintő, amikor autójával kihajtott egy udvarból. A gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, de azért kórházba vitték megfigyelésre.

Szabálytalanul – Csütörtökön éjjel háromnegyed 12 tájban a nagyváradi Transilvaniei utcában egy gyalogost ütött el a 28 éves D. B. személygépkocsijával. Az áldozat, az 54 éves B. I. a parkoló autók közül futott ki óvatlanul és szabálytalanul az úttestre. A baleset után kórházba vitték.

Lopás – Egy Csarnóháza melletti faluban lakó asszony házában betörő járt csütörtökön délután abban a valamivel több, mint másfél órában, amíg a háziak távol voltak az otthonuktól. A besurranó tolvaj egy pénztárcát vitt el, amiben személye iratok, s 200 lej készpénz lapult. A gyanú a nagybáródi 54 éves B. I.-re terelődött. Meg is találták nála a bukszát. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

Ellenőrzés – Csütörtökön 31 koccanásos balest történt, a közbiztonsági ellenőrzést tartó rendőrök 3 közlekedési törvénysértőt, s 617 szabálysértőt lepleztek le, köztük a 24 éves mihályfalvi K. C.-t, aki jogosítvány nélkül vezetett. A megbírságoltak között egyebek mellett 376 gyorshajtó volt, s 28 gyalogos. 18 autós maradt ideiglenesen jogosítvány nélkül.