Rövidhírek Bihar megyéből

Bihar megye – Kigyulladt. Szerdán hajnali 4 óra tájban a margittai tűzoltókat riasztották, hogy eloltsanak egy Tótiban kigyulladt autót. Mint kiderült, a bajt egy nem megfelelően szigetelt elektromos vezeték okozta. Mire a lánglovagok odaértek és végeztek az oltással, kiégett a személyes tulajdonban lévő gépkocsi utastere.

Megharapta a kutya. Egy nyolcéves bihardobrosdi kisfiút kutyaharapásokkal szállítottak a belényesi kórházba. A gyermekhez kedden este riasztották a mentőket, de miután ellátták arc- és végtagsérüléseit, hazavitték, csak kötözésre viszik majd vissza a kórházba. A gyermeket egy szomszéd kutyája harapdálta össze, a körülmények nem ismeretesek.

 

Elsodorták. Kedden este háromnegyed nyolc tájban a 20-as községi úton, Szalárdnál a 37 éves érköbölkúti S. I. A. egy teherautóval óvatlanul kezdett tolatni, s nekiment a háta mögött szabályosan közlekedő mopednek, amit a 23 éves S. N. B. kormányzott. A fiatalember könnyebb sérüléseket szenvedett.

 

Ócskavasas. Ellenőrzést tartottak a nagyváradi rendőrség bűnügyi és gazdasági visszaélések felderítésével foglalkozó irodájának munkatársai az ócskavasbegyűjtő telepeken. Két cégvezetőt megbüntettek a vonatkozó szabályozók értelmében, összesen 8 ezer lejre. Ugyanakkor lefoglaltak 1033 lejt, 124 kiló rezet s 20 kiló sárgarezet a telepeiken. Két másik érintettet 3-3 ezer lejre büntettek meg, s 23 „beszállítót” is ellenőriztek, hogy honnan gyűjtik az ócskásnál leadott fémhulladékot.