Rövidhírek Bihar megyéből

Kimentették. Hétfőn este negyed kilenc tájban ismét embert kellett menteniük a tűzoltóknak a Körösből Nagyváradon, a Kolozsvári út mentén, a vasúti híd közelében. Az 52 éves R. D. békésen halászgatott a hídláb mellett, mikor hirtelen megnőtt a folyó vízszintje a telegdi gát leeresztése miatt. A helyszínre sietett lánglovagok kötelet eresztettek alá a hídról, s felhúzták a bajbajutottat.

Öngyilkos akart lenni. Egy 18 éves váradi lány 15 tablettát vett be egy Tramadol nevű fájdalomcsillapítóból hétfőn öngyilkossági szándékkal. Mentőt hívtak hozzá, kórházba vitték, s kimosták a gyomrát.

 

Gyakorolnak. Egy Maros megyei kastélyban nyári tábort szerveznek július 14. és 20. között joghallgatóknak. Hét egyetem diákjai s külföldi egyetemisták is részt vesznek, köztük váradiak is. Szemináriumokat tartanak majd nekik a szakemberek, ahol elmélyíthetik s tökéletesíthetik a jogtudományokban eddig szerzett tudásukat.

 

Nekiment. Hétfőn délután fél hat tájban az 1-es országúton, Mezőszabolcs külterületén a feketeerdői 30 éves S. A. egy ideiglenes rendszámú Ford Transittal nem tartotta be a követési távolságot, s beleszaladt az előtte szabályosan haladó, balra kanyarodni készülő Opelbe, amit egy 29 éves váradi nő vezetett. A vétlen autós 17 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba vitték.

 

Összeakadtak. Balra kanyarodáskor nem adott elsőbbséget személygépkocsijával egy szabályosan közlekedő mopednek a 28 éves P. C. F. hétfőn este nyolc óra előtt pár perccel a nagyváradi |[ranilor tér és a M[r[§e§ti utca kereszteződésében. A mopedes könnyebben megsérült, nem kellett kórházba vinni.

 

Ellenőrzés. Hétfőn 37 koccanás történt megyeszerte, 11 autós maradt ideiglenesen jogosítvány nélkül, s 420 szabálysértőt bírságoltak meg a közlekedésrendészek, köztük 190 gyorshajtót, 36 biztonsági övet nem viselőt, 4 szabálytalanul előzőt és 16 gyalogost.