Rövidhírek Bihar megyéből

Oszlopnak hajtott - Hétfőn délelőtt 11 óra tájban a nagyváradi Kolozsvári úton a 40 éves váradi B. A. mopedjével túl nagy sebességgel hajtott be egy jobbkanyarba, elvesztette uralmát a jármű fölött, s egy félig járdán parkoló autónak ütközött, majd egy villanyoszlopnak csapódott. Könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kamionok ütköztek - Az 1-es országút báródsomosi szakaszán hétfőn reggel fél kilenc tájban történt baleset. A kőaljai 23 éves U. F. M. egy IVECO nyerges vontatóval beleszaladt az előtte szabályosan közlekedő, a 22 éves F. P. A. által vezetett kamionba, mert nem tartotta be a követési távolságot. Utóbbi lépésben haladt egy autósor végén, s az ütközéstől beborult a jobb oldali árokba. A sofőrnek nem lett baja, a vétkes viszont könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba vitték.

Elsodorta – Megfelelően jelzett egyenetlen úton, a 19/E jelzésű országút Szárszeg és Berettyópoklos közötti szakaszán egy út mentén bandukoló gyalogost sodort el a szilágysági 29 éves B. I. F. magyar rendszámú autójával. A helyszínelő rendőrök szerint nem tartotta be az ilyen esetekre előírt sebességet. Az áldozatot kórházba vitték sérüléseivel.

Motorosbaleset - Hétfőn délután háromnegyed kettő tájban a 76-os országúton, Bratesti-nél a 67 éves S. G. motorja kormányával beleakadt egy szabályosan közlekedő kamionba. Könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ittasan, jogsi nélkül – Hétfőn is folytatódott a közlekedésrendészet ellenőrző sorozata az 1-es és a többi nagy forgalmú országúton. Ezúttal 339 szabálysértőt, köztük 163 gyorshajtót lepleztek le, 13 szabálytalankodó gyalogost bírságoltak meg egyebek mellett. Hét jogosítványt függesztettek fel. A 44 éves S. F.-et az 1-es országúton állították meg, leheletében 0,53 mg/l-es alkoholszintet mértek, s kiderült, nincs is jogosítványa. Ügyében eljárás indult.

Mérgezés – Egy Élesd környéki faluból egy 3 éves és egy 5 éves kislányt vittek súlyos mérgezéses tünetekkel kórházba hétfőn, a kicsi kómában volt, nagyon súlyos állapotban. A testvérek a folyóparton találták a pasztillákat, azt hitték, cukorka.