Rövidhírek Bihar megyéből

A Bihar megyei Közlekedésrendészet tisztjei az elmúlt hétvégén összesen 295 bírságot róttak ki és 8 jogosítványt vontak be a megye közútjain. A bírságok közül 116-ot gyorshajtás, négyet szabálytalan előzés miatt róttak ki, és 25-en nem kötötték be a biztonsági övet.

Vasárnap délután a nagyváradi Ovidiu Densusianu utcán a 37 éves nagyváradi L.M.D. Opel személygépkocsijával nem adott elsőbbséget, mikor egy benzinkúttól kihajtott az úttestre, ezért összütközött a 39 éves jánosdai S.M. által megfelelő jogosítvány nélkül vezetett Dacia személygépkocsival. A balesetben a Dacia 36 éves utasa többszörös sérüléseket szenvedett.

Az érmihályfalvi rendőrség rövid idővel azután, hogy betörést jelentettek, el is fogta a feltételezett tetteseket a 22 éves helybéli K.N. és a 18 éves szintén helybéli P.J. személyében. Azzal gyanusítják őket, hogy vasárnap betörtek egy mihályfalvi otthonba, ahonnan több értéktárgyat loptak el. Ugyancsak ők gyanusíthatók egy január 12.-i betöréssel is, ahol két 15-16 év közötti kiskorúval egy másik mihályfalvi lakásból 2.500 lej értékban loptak el vagyontárgyakat.

A január 13.-ra virradó éjszakán ismeretlen tettesek betörtek egy nagyszalontai üzletbe, ahonnan 250 lej értékben loptak el különféle tárgyakat. A rendőrség hamar elfogta a feltételezett tettest a 28 éves szalontai L.C. személyében.

Január 13.-án eljárás indult a 43 éves nagyváradi P.B.M. ellen, akit azzal gyanusítanak, hogy 2007 decemberében egy váradi ingatlanból 1000 lej értékben lopott el különböző vagyontárgyakat.

Fatolvaj. A telegdi rendőrség január 12-én tetten érte a pusztaújlaki 32 éves M.E.-t, amint épp kivágott négy cserfát egy magánterületről a falu szélén, összesen 800 lejes kárt okozva.