Rövidhírek Bihar megyéből

Ellenőrzés – A Bihar megyei Közlekedésrendészet az elmúlt hétvégén összesen 757 esetben bírságolt a megye közútjain. Felfüggesztés céljából elvettek 22 jogosítványt. Egyúttal bejegyeztek 7 bűncselekményt és 59 koccanást is. A bírságok jelentős részét, számszerint 140-et ezalkalommal is gyorshajtás miatt bírságoltak meg. 111-en nem kötötték be a biztonsági övet, és 44 gyalogos szabálytalanul akart átkelni az úttesten.

Ittas vezetők – November 23-án 19 óra körül Váradles körzetében érték tetten a 36 éves szlovák állampolgárságú S.J.-t, amint teherautóját erősen ittas állapotban vezette. Másnap, november 24-én 16 óra körül Berettyószéplak környékén érték tetten a 40 éves baromlaki D.I.T.-t, aki személygépkocsiját szintén erősen ittas állapotban vezette. Mindkét szabálytalankodótól biológiai próbát gyűjtöttek, a kivizsgálás folytatódik.

Hídfőnek ment – Pénteken 17 óra körül Sólyom határában a 48 éves belényesi E.S.-nek nem volt megfelelő jogosítványa, mikor felült egy még be nem jegyzett Kawasaki motorra. A vezető a jármű fölött elvesztette uralmát és egy hídfőnek ment. E.S.-t sérüléseivel kórházba szállították.