Rövidhíreink

Vizsgálat — kenyérdrágulás miatt – Tariceanu kormányfő útasította a gazdasági és mezőgazdasági tárcák vezetőit, hogy vizsgálják ki, indokolt–e a Rompan által bejelentett újabb kenyérár–emelés.

A miniszterelnök egy tegnapi sajtótájékoztatón annak a gyanújának adott hangot, hogy a kenyérgyártók kartellpolitikát folytatnak. „Az Országos Versenytanács hivatott, hogy ezt a feltevést ellenőrizze, hát akkor tegye a dolgát” — üzent Tariceanu az intézménynek.

Tervezz Postaládát – Formatervezői pályázatot hírdet a Román Posta Rt. új utcai postaládák tervezésre. A nyertes pályázatot a társaság 1500 eurós pénzdíjjal jutalmazza. A pályamunkákat május 5–ig (a postabélyegző dátuma) kell eljuttatni az alábbi címre: Compania Nationala Posta Romana SA, Departamentul Relatii Publice, Bd. Dacia nr. 140, sector 2, cod: 020065. A borítékra rá kell írni: CUTIA POSTALA. A pályázati feltételek a társaság www.posta–romana.ro honlapján olvashatók.

Agrársztrájk – Április 19–ig adott haladékot a kormánynak a LAPAR agárszakszervezeti tömörülés, hogy nyolc pontba foglalt követeléseiket a kormány és az agrártárca teljesítse, s ennek elmaradása esetén április 19–én a bukaresti országos mezőgazdasági intézmények blokádját helyezték kilátásba. A szövetség többek között a mezőgazdasági hasznosítású üzemanyag árának 0,5–0,6 euróban való rögzítését, az eu–területalapú támogatások mihamarabbi folyósítását, az öntözőrendszerek rehabilitációját kérik a kormánytól.