Rövid hírek a Nagyváradi Egyetemről

A Nagyváradi Egyetem könyvtárának igazgatóját Calaudia Popot, aki tanári minőségben is dolgozott az Egyetemen, Cornel Antal rektor választás elé állította: vagy a könyvtárosi, vagy a tanári állást tartja meg. Claudia Pop a könyvtár igazgatói állásáról mondott le. A versenyvizsga kiírásáig az egyetemi könyvtár vezetését Constantin Malinas a Megyei Könyvtár hajdani igazgatója vette át.

– A Nagyváradi Egyetem nyomdája jelenleg minimális kapacitással dolgozik, pedig nagy szükség lenne rá. Annak idején kínai gyártmányú nyomdagépeket vásároltak, melyek jóformán csak addig tartottak, ameddig a garanciaidejük lejárt. Új gép vásárlásához 20 ezer euróra lenne szükség. Az Egyetem vezetősége azt tervezi, hogy a bérbe adott egyetemi menza díjából vásárolnak majd új nyomdagépet, tudtuk meg szerdán Cornel Antal rektortól.

– A Nagyváradi Egyetem Gazdaságtudományi Kara július 14-19 között szrvezi meg A turisztika menedzsmentje címmel Nagyváradon a Nyári iskolát. Ebben partnerük a svájci Szt. Gallen Egyetemben, a svájci Közszolgálati és Turisztikai Intézet és a Bihar Megyei Tanács, tudtuk meg Elena Botezatutól a Közgazdasági Kar prodékánjától. A nyári iskola azoknak a diákoknak szól akik a turisztikában akarnak gyakorlatot szerezni. A helyek korlátozttak, mintegy 20 személy vehet részt, akik a végén egy szakdolgoztot is készítenek. Máris több a jelentkező, mint a hely, meg kell szűrni őket.További hírek a Erdon Egyetem kategóriából