R. Arafat: Telefonos játékot játszott az állítólag csatornába zárt gyerek

R. Arafat: Telefonos játékot játszott az állítólag csatornába zárt gyerek
Telefonos játékot játszott az állítólag csatornába zárt gyerek – közölte kedd este Raed Arafat. Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője szerint valószínűleg megbírságolják a gyerek szüleit.

Arafat szerint ,,jelentős számú személyzetet mozgósítottak”, a környéken minden csatornafedőt felemeltek. ,,Szerencsére semmi komoly nem történt. A gyermek nem volt veszélyben, ez egy telefonos játék volt, amelyet most majd megvitatnak a családdal, és valószínűleg bírságot szabnak ki a gyermek szüleire a visszaélés miatt” – nyilatkozta Arafat a Digi 24 televíziónak.

Daniel Vasile, a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője elmondta: a gyerek egy olyan feltöltőkártyás telefonról beszélt, amelyről már korábban is regisztráltak álhívást a 112-es egységes segélyhívószámra.

A szóvivő elmondta: a gyerek közölte, hogy hallja a feje fölött az autókat és a rendőrautók megkülönböztető hangjelzéseit, de egy idő után ellentmondásba keveredett, majd hirtelen bontotta a vonalat, amitől gyanút fogtak a szakemberek és a felszínen kezdték keresni a hívást kezdeményező felet és meg is találták.

A bukaresti tűzoltók, rendőrök és csendőrök csapatai egy gyereket kerestek kedden, aki kora délután telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra és közölte, hogy egy csatornában van, ahová társai lökték be, majd rátették a csatorna fedelét – tájékoztat a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A gyerek megmondta, hogy melyik utcában van, ám sem ott, sem a környező utcák alatt futó csatornákban nem leltek nyomára.

A 112-es számon szolgálatot teljesítő személy 35 perces beszélgetést folytatott a gyerekkel, hogy megpróbáljon többet megtudni tartózkodási helyéről.

 

www.agerpres.ro