R. Arafat: az emberek azt várják tőlünk, hogy legyünk felkészülve és csodákat tegyünk

R. Arafat: az emberek azt várják tőlünk, hogy legyünk felkészülve és csodákat tegyünk
Raed Arafat belügyi államtitkár azt nyilatkozta szombaton, hogy az emberek azt várják a katasztrófavédelmi egységektől, hogy földrengés esetén ‘csodát tegyenek’, de felhívta a figyelmet arra, hogy a katasztrófák nem előreláthatók és a lakosság felkészítésének döntő szerepe van ezekben a helyzetekben.

‘A katasztrófavédelmi rendszer egy folyamatos felkészülési folyamatban van. Sajnos, katasztrófahelyzetben nem lehet csodát tenni. Bármennyit is készülünk rájuk, a katasztrófák előreláthatatlanok, nem tudjuk, hogy mikor, hogyan következnek be. (…) Az 1977-es földrengésnek súlyos következményei voltak: 1.500 halottat,11.300 sebesültet és 35.000 megrongált épületet hagyott maga után egy kevés eszközzel rendelkező országban’ – mondta az országos katasztrófavédelmi osztály vezetője, a Román Akadémia által, az 1977. március 4-i földrengés 40. évfordulója alkalmával szervezett tudományos ülésszakon.

Raed Arafat bejelentette: tárgyalt a főváros vezetésével egy olyan kórház létrehozásáról, amely képes egy erős földrengés körülményei között és után is zavartalanul működni.

www.agerpres.ro