Quiznight Váradon: hétfő esti láz

Nagyváradon a Gekko Pub biztosít helyszínt a Quiznight-nak (illusztráció). Fotó: Facebook, oradealife.ro
Nagyváradon a Gekko Pub biztosít helyszínt a Quiznight-nak (illusztráció). Fotó: Facebook, oradealife.ro
Hetek óta szó szerint hétfő esti lázban szenved néhány lelkes nagyváradi. Nem betegségről van szó, hanem a kocsmakvíz nevű vetélkedőről, ahol 3–6 fős csapatok „csapnak” össze hétről hétre.

A játék brit földről szivárgott be az európai kontinensre. Szinte nincs olyan angliai pub, ahol ne lehetne hétfő esténként kvízt játszani. Magyarországra 2009-ben érkezett, és az utóbbi egy-két évben tett szert rohamos népszerűségre. Nagyváradon az idei év őszén landolt a kocsmakvíz alapformátuma. Kvízjáték már évek óta létezik, tehát hagyománya is van a városban, de csak most jött el az ideje, hogy szervezett formában meg is valósuljon. Több országban, Nagyváradtól Bécsig ugyanazokra a kérdésekre kell válaszolni, minden hétfő este nyolc órától kezdődően. A kocsmakvíz közösséget épít, baráti sörözések alatt észrevétlen „okosít”, és rengeteg vidám pillanatot szerez mindenkinek, aki részt vesz benne. A legjobb bizonyítéka ennek, hogy Nagyváradon is egyre több kvízcsapat alakul, és kapcsolódik be a játékba. A játékszezon az egyetemi félévekhez igazodik, a fő célcsoport az egyetemisták, de mára sok végzett diplomás egyszerűen nem tudja abbahagyni. A titok, a talány, a rejtvény mindig is izgatta az ember fantáziáját.

Hogyan fogjunk hozzá?

A korosztály nem befolyásoló tényező. Idősebbek és fiatalabbak is elkezdhetik! Barátokból, ismerősökből hozzunk létre egy csapatot, válasszunk egy jópofa nevet, majd keressük ki a lakóhelyünkhöz legközelebb eső játékhelyszínt (kocsma, pub, klub). Nagyváradon egyelőre csak a Gekko bár biztosít helyszínt a játéknak. Magyarországon a vendéglátóhelyek versenyeznek, hogy bekerüljenek a Quiznight helyszínei közé. Sőt, fizetnek érte. Ez a helyeknek remek reklám, ráadásul hétfőnként garantált a teltház, a fogyasztás. Ajánlatos regisztrálni, mert sok a vetélytárs, és elég gyorsak is. Mivel a helyszíneken a létszám korlátozott, ezért asztalt is időben kell foglalni. A regisztrálás másik előnye, hogy a vetélkedőn elért pontok tárolva lesznek, összeadódnak, és a végső elszámolásnál minden egyes helyszín győztese meghívást kap a budapesti döntőre. Regisztrálni a quiznight.hu weboldalon kell játékosként és csapatként is. További információval a nagyváradi kvízmester, Vad Zoltán szolgál (telefon 0726–978–029). Ha van némi tudásunk, szabadok a hétfő estéink, és elegendő játékos kedvvel rendelkezünk, garantáltan jól érezzük majd magunkat! A kocsmakvízbe bármikor be lehet kapcsolódni, egyszerűen csak a játék és szórakozás kedvéért.

Vad Zoltán

Címkék: , ,