Quimby teátrum Erdélyben

A Quimby együttes, átgondolva a színház és zene karöltésének lehetőségeit, koncertműsorukból kifejezetten a színházi közeghez illeszkedő, koreografált zenei performanszt dolgozott ki, amelyet már több alkalommal mutattak be nagy sikerrel és teltház előtt, s mellyel február végén indultak országos körútra.

A körút következő állomásain április 28-án Székelyudvarhelyen, 29-én Csíkszeredán és 30-án Sepsiszentgyörgyön láthatja a produkciót a nagyérdemű. Ezen a tavaszon a Quimby zenekar Teátrum produkciójával áll a közönség elé. Elemeit rutinos koncertlátogató már ismerheti, azonban a Teátrum nem azonos semmi korábbi Quimby megmozdulással, sőt két egyforma Teátrum sem jöhet létre. A próbák szabad légkörének szerkesztett változata ez – némi meglepetéssel. Egy igazi Quimby koncert megtűzdelve Varázszenével (és szabad improvizációkkal), valamint mikrojelenetekkel. Mindez kellemes, leülős, figyelős környezetben. Mennyei csilingelésektől a hétköznapok dalain át a pokoli zörejekig…

A zene nem csupán betétdalokból áll. Folyamatos aláfestő („filmzenei”) funkciója mellett zörejek, effektek, hangminták, hangjáték bejátszások segítik a színpadi cselekményt. A betétdalok a már ismert Quimby dalok vonatkozó válogatása, illetve a készülődő album témába vágó dalai. A régi és új számok is sajátos színházi köntöst kapnak – hol teljes dal hangzik el, hol csak utalásszerűen egy-egy eredeti vagy újrahangszerelt szám részlet. A prózai szereplők maguk a zenészek lesznek, (+ 5 fős statisztéria), az ősi comedia del l’arte és vásári komédiák szellemében, állandó karaktereket megjelenítve.