PSD-szóvivő: támogatjuk Tudorel Toader döntését

Adrian Dobre, a PSD szóvivője
Adrian Dobre, a PSD szóvivője
Az igazságügyi miniszter által ismertetett jelentés “rendkívül szakszerű” – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Szociáldemokrata Párt (PSD) sajtószóvivője, aki szerint az alakulat támogatja a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész menesztésének kezdeményezésére vonatkozó döntést.

Adrian Dobre szerint a Tudorel Toader által ismertetett jelentés a törvényi előírásokra, illetve “világos, szilárd és tagadhatatlan érvekre” alapoz. Hozzátette, mind a jelentésbe foglaltak, mind az utóbbi időben történtek alapján “természetesnek tekinthető” a jelentés végkövetkeztetése, az, hogy a miniszer kezdeményezi a korrupcióellenes főügyész elmozdítását.

“Nyilvánvalóan támogatjuk a miniszter döntését, majd meglátjuk, hogy az alkotmány és a törvény előírásainak szellemében miként zajlanak tovább a dolgok” – mondta.

A PSD szóvivője szerint Toader nem “légből kapott kijelentésekkel” állt elő, hanem összefoglalta az alkotmánybíróság több döntését, rávilágítva “arra a valóságra, amellyel nap mint nap szembe kell néznünk, és amellyel harcolnunk kell”.

www.agerpres.ro