PSD: Moldva sztrádájának építése elkezdődött

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter
Răzvan Cuc szállításügyi miniszter
”Moldva autópályájának építése ma kezdődik’, jelentette be a Szociáldemokrata Párt (PSD) pénteken, hangsúlyozva, hogy egy 2017-ben, tehát a szociáldemokrata kormányzás idején elindított, 144 millió euró értékű projektről van szó.

‘Bákó körgyűrűje szerves része a moldvai sztrádának. 2017-ben, a szociáldemokrata kormányzás idején elindított projektről van szó, melynek értéke 144 millió euró, és finanszírozása biztosított’ – áll a PSD Facebook-bejegyzésében.

Ana Birchall kormányfő-helyettes szintén írt a moldvai sztráda projektjéről Facebook-bejegyzésében, az építő, a Spedition UMB – Tehnostrade román cég, nagy lendülettel fogott hozzá a kivitelezéshez.

Eközben Răzvan Cuc szállításügyi miniszter pénteken ellátogatott a körgyűrű építkezésére, és kijelentette, derűlátó a munkálatok határidőre való befejezését illetően.

Cuc azt mondta, nem véletlen, hogy Moldvában van, és 15 órakor, amikor az országnak autópályákat követelő tüntetés elkezdődik, ő az építkezésen lesz.

‘A körgyűrű csak a kezdet, ezentúl minden építkezésen, minden vállalkozó be fogja tartani a munkálatok elvégzésére kiszabott határidőket. Moldva sztrádája a kormány egyik prioritása, és ma elkezdjük ennek építését’ – fejtegette a szállításügyi miniszter.

Răzvan Cuc a jövendőbeli, közel 31 kilométer hosszúra tervezett körgyűrű több pontját is felkereste ma. A 31 kilométerből 16 kilométer lesz autópálya rangú út. A szerződés értelmében a munkálatok elvégzésének határideje 30 hónap.

www.agerpres.ro