Programot szerveztek a kosarasoknak

A Román Kosárlabda-szövetség illetékes bizottsága elkészítette a női és a férfi A-osztályú pontvadászat következő idényének műsortervét. A váradiak itthon kezdenek.

A pénzügyi gondok és az alaposan „megapadt” játékosállomány (Kiss Ádám, Lázár László és Horia Hora van csupán leigazolva) ellenére a bajnokságba beiratkozott Nagyváradi Leonardo VSK férficsapat hazai környezetben kezdi (ha egyáltalán megkezdi) a pontvadászatot: az október 4-i első fordulóban az Otopeni-i SK lesz az ellenfele. A VSK további műsora: a Craiovai VSK ellen (idegenben), Nagyszebeni Atlassib (otthon), Temesvári Elba (o), Piteşti-i BCMUS (i), Rovinari-i Energia (o), Medgyesi Gaz Metan (i), Bukaresti Rapid (o), Bukaresti Dinamo (i), Râmnicu Vâlcea-i KK (o), Kolozsvári Mobitelco (i), Târgoviştei KK (o), Brassói ESK (i), Ploieşti-i Asesoft (o), Marosvásárhelyi KK (i). A Román Kupa első fordulójában a váradiak a Brassói FC-vel találkoznak, az első meccset idegenben játsszák.

A bajnokkal kezdenek

A Szatmárnémeti és a Craiovai VSK-val tizennégy csapatosra növelt női élvonalban érdekelt Nagyváradi Egyetem VSK szintén hazai pályán kezdi a bajnokságot októberben, viszont sokkal nehezebb dolga lesz, mint a fiúknak, hiszen a bajnok Aradi BC-t fogadja. Rögtön a második fordulóban pedig a tavalyi ezüstérmes otthonába utaznak a váradi hölgyek!