Minifutball

2023.08.30. 14:58

Címvédésre készül az AEK

Az EMF Bajnokok Ligája megnyitóját szeptember 6-án, szerdán 20 órakor tartják az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A torna mérkőzései ingyenesen látogathatók.

Forrás: Nagyváradi AEK

Jósa Attila

Egy hét múlva, szeptember 6-án kezdődik Nagyváradon a legfontosabb kontinentális klubközi minifoci-bajnokság. Az EMF Bajnokok Ligájának küzdelmeibe 19 ország 26 csapata nevezett be. A fő helyszín az Antonio Alexe Sportcsarnok lesz, ahol a szintetikus felületet vasárnap este, a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapatának felkészülési mérkőzésének befejezése után szerelik fel, de rendeznek mérkőzéseket az Ifjúsági Stadion szomszédságában található műfüves pályákon is. Az EMF Bajnokok Ligája megnyitóját szeptember 6-án, szerdán 20 órakor tartják az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A résztvevő csapatok és a hivatalos személyek bemutatása mellett különböző zenés és táncos betétszámokkal is kedveskednek majd a kilátogató nézőknek. Az ünnepélyes megnyitó után következik az első mérkőzés, amelyen a román minifoci elmúlt éveinek legsikeresebb csapata, a Nagyvárad AEK lép pályára. Azt, hogy melyik csapat ellen mutatkoznak be a nagyváradiak, még nem lehet tudni, a sorsolást szeptember 1-én, pénteken rendezik a bolgár fővárosban, Szófiában, ahol a csapatokat 7 csoportba osztják. Az EMF Bajnokok Ligája döntőjét szeptember 9-én, szombaton rendezik, ahogy a torna összes mérkőzését, úgy a finálét is élőben közvetíti az Európai Minifutball-szövetség honlapja. A minifocifesztivált ebben a Bihar megyei középiskolák minifoci-szuperkupája egészíti ki, amelyen nyolc csapat vesz részt. A torna mérkőzései ingyenesen látogathatók.

Erősítettek a hazaiak

Románia az egyetlen ország, amelynek három képviselője lesz a versenyben: a kontinentális trófeát birtokló Nagyváradi AEK, az országos bajnok Galaci Ajax Dulcisimo és a második helyezett Besztercei Extratereștrii. A címvédő váradiak megismételnék legutóbbi sikerüket, ennek érdekében öt válogatott játékost is igazoltak (Andrei Nemițanu, Mircea Popa, Sabin Dristaru, Radu Burci és Toma Vincene). A magyar színeket a bajnokcsapat, a ceglédberceli, hangzatos nevű SZPCDSE-ECECE és az ezüstérmes PFF Szántó képviseli a megmérettetésen. „Mivel még műfüvön nem indultunk nemzetközi kispályás tornán, így újoncként bizakodva várjuk már a nagyváradi EMF BL-t. A keret jó része nagypályázik, így a döntőre való felkészülés kimerül az ottani edzésekben. A csapat évek óta együtt kispályázik, így bízunk benne, hogy elég lesz ez is a jó szerepléshez. Alapelvárás, hogy a legjobb 16 közé bejussunk, de igazán annak örülnénk, ha utolsó nap is labdába tudnánk rúgni!"- nyilatkozta a minifoci.hu internetes oldalnak Benedek Zsolt, a PFF Szántó csapatvezetője.

A BL-ben induló csapatok: Nagyváradi AEK, Galaci Ajax Dulcisimo, Besztercei Extratereștrii, SZPCDSE-ECECE (Magyarország), PFF Szántó (Magyarország), BKMK Brno (Csehország), Ostravský Zábřeh (Csehország), Even Yehuda FC (Izrael), Kisonyovi Volta (Moldovai Köztársaság), Cuadrao FS (Spanyolország), ABC Soccer Sixes (Anglia), Újvidéki Gradska Pivnica (Szerbia), Prestige MFC (Albánia), Magufana FC Athens (Görögország), Flamingos FC (Görögország), Eperjesi TO-DAY Hydrokres (Szlovákia), Terra Trak (Bulgária), DXC Technology (Bulgária), Birbasha (Azerbajdzsán), Zire (Azerbajadzsán), Firma ZK Grzybowice Zabrze (Lengyelország), SV MEDICUS (Fehéroroszország), Paja Taxi (Fehéroroszország), FC Andezit (Ukrajna), Nottingham Forest Livorno (Olaszország), Sportsko Bratsvo Sabornog Hrama (Montenegró), BT Servis Velika Gorica (Horvátország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!