Preda: semmilyen eredményre nem jutottunk a házbizottságot illetően

Preda: semmilyen eredményre nem jutottunk a házbizottságot illetően
Bár a frakcióvezetők kollégiumában ‘parázs vita’ alakult ki, semmilyen eredményre nem jutottak a házbizottsági tisztségek elosztását illetően – közölte szerdán Radu Preda, a Szociáldemokrata Párt (PSD) felsőházi frakcióvezetője.

Preda elmondta: a PSD meglátása szerint semmi sem változott azáltal, hogy a szenátus elnöki tisztségét Călin Popesc-Tăriceanu helyett Teodor Meleşcanu vette át, hisz mindketten a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) tagjai.

Kifejtette: a PSD-nek jelenleg 68 szenátora van, a párt képviselői hét pozíciót töltenek be a házbizottságban, a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) 25 szenátora van, hárman vannak a házbizottságban, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 13 szenátorát, az ALDE 14 szenátorát és RMDSZ 9 szenátorát egy-egy személy képviseli a házbizottságban.

A felsőház plenáris ülését félbeszakították szerdán, miután az USR, az ALDE és a PNL képviselői ragaszkodtak hozzá, hogy a felsőház új elnökének megválasztását követően tárgyalják újra a házbizottsági tisztségek elosztását.

www.agerpres.ro



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .