Prágán keresztül vezet az út Pekingbe

Prágán keresztül vezet az út Pekingbe
Csütörtök reggel utazik Prágába Csiszár Ferenc, a Szatmárnémeti SK párbajtőr–edzője tanítványával, Adrian Poppal. Utóbbi a cseh fővárosban az európaiak számára kiadó két olimpiai hely egyikéjért fog küzdeni.

A zonaselejtezőn azon országok szövetségei nevezhették egy–egy versenyzőjüket, akik csapatban és egyéniben sem szereztek olimpiai kvotát.

A férfi párbajozóknál nagyon erős a 22 fős mezőny. A németek meglepetésre nem azt a sportolójukat nevezték a selejtezőre, aki a legjobb helyen áll a világranglistán (Joerg Fiedler), hanem Schmid Sven képviseli majd az országukat. Igaz, az is meglepetés, hogy német párbajozó, vagy a csapatuk nem szerzett olimpiai kvotát az idei világversenyek után.

A házigazda cseheket Jiri Beran képviseli. Ő az a párbajozó, aki a világranglistán az olimpiai kvota nélküli országok sportolói közül a legtöbb pontot gyűjtötte. De ott lesz többek között az ifi Európa–bajnok szlovákiai Érseki Attila, a világbajnoki harmadik fehérorosz Vitali Zakharov vagy a színvonalas heidenheimi Világkupa győztese, az angol Jonathan Willis.

A prágai versenyt szombaton rendezik, és az a két párbajozó szerez olimpiai kvotát, aki eljut a fináléba. Reméljük, az egyik Adi Pop lesz. Négy évvel ezelőtt a szintén szatmárnémeti, azonban a Nagyváradi Crişul szineiben versenyző Nyisztor Sándor szerzett a zonaselejtező után olimpiai kvotát az anthéni tornára.

„Nem szeretném az esélyeinket latolgatni. Adi az utóbbi egy hónapban keményen készült a prágai versenyre. Reméljük a legjobbakat. Biztos vagyok abban, hogy sportolóm mindent belead” – mondta Csiszár.