Kongresszus

2021.02.02. 09:59

Hitoktatók online szentségimádási lánca

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki hangolódást segíti az a programsorozat, amelynek keretében a gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék hitoktatói minden hónap első csütörtökén közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térbe.

A szentségimádást a főpásztorok vezetik, előkészítésébe és lebonyolításába közel félszáz hitoktató és diák kapcsolódik be. A sort a programláncot kezdeményező Böcskei László nagyváradi megyés püspök vezette alkalom nyitja 2021. február 4-én, csütörtökön 20 órától. Elmélkedési téma János evangéliuma 6. fejezetének első része (Jn 6,1–29.), amit az egyházmegye hitoktatói és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tanárai dolgoznak fel, diákjaik bevonásával.

A szentségimádást vezető főpásztor a nagyváradi püspöki kápolnában imádkozik, és a Zoom felületen kapcsolódik össze egyházmegyéje tanáraival és diákjaival. A hívek és többi egyházmegye hitoktatói és diákjai a hittan.ro honlapon, illetve a hittan.ro Facebook-oldalán követhető közvetítés által tudnak bekapcsolódni a közös imába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában