Pótérettségi

Akt.:
Azok a középiskolát végzettek, akiknek nem sikerült az érettségijük, e hét folyamán, péntekig feliratkozhatnak a pótérettségire, adja hírül a Mediafax hírügynökség.

A vizsgasorozat augusztus 17-én, a kompetencia próbákkal kezdődik, az írott vizsgák pedig augusztus 24 és 28 között lesznek, a következőképpen: a román nyelv és irodalom vizsgát az anyanyelvi vizsga követi augusztus 25-én, egy napra rá a szaknak megfelelő kötelező vizsga zajlik majd, majd egy nap szünet következik, végül pedig, augusztus 28-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak az érettségizők.
Az első eredményeket augusztus 31-én 12 óráig függesztik ki, s 12-től 16 óráig lehet óvásokat benyújtani. A végső eredményeket szeptember 3-án függesztik ki.
Országos szinten egyébként 159.715 fiatal jelent meg az érettségin, közülük 108.436 vizsgázott sikeresen az óvásokat követő eredmények szerint. 50.947 a megbukott érettségizők száma, a kizártaké pedig 332.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .