Pórul járhatnak a sztrájkoló OTL-sek

Mostanában hiába nézi az utas a menetrendet, sem menet, sem rend…
Mostanában hiába nézi az utas a menetrendet, sem menet, sem rend…
Nem ez az első alkalom, hogy az OTL alkalmazottai a közlekedés leállításával próbálnak nagy béremelést elérni. Tudósításunkban is emlékeztettünk, hogy folyamodtak már ehhez, szerdán pedig Ilie Bolojan is megjegyezte: „már harmadszor próbálkoztak ezzel”.

„Akár csütörtökön, vagy pénteken elindulhat a tömegközlekedés Váradon, legalábbis keressük a megoldásokat a minimális szintű szolgáltatás gyors elindítására, bár nem tudni, mikor állnak majd készen erre, és mi lesz a megoldás, talán jobb is, ha nem mondok időpontot” – mondta szerdán Ilie Bolojan, a váradi önkormányzat felügyeletébe tartozó Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) sztrájkja kapcsán. Közben a vállalat bejelentette: meghosszabbítják a bérletek érvényességét, annyi nappal, amennyit a sztrájk tartani fog. Ez érvényes a város közigazgatási határain túli járatokra érvényes bérletekre, azaz például az ingázókéra is. Emellett mindenki még egy plusz napnyi érvényességet is kap majd. A vonatkozó infót a bérlet megújításakor viszik majd fel a chippel ellátott kártyákra.

Közben tegnap délben Bolojan az OTL székhelyén tárgyalt a tiltakozókkal, és nem vette zokon, hogy azok kifütyülték, sőt, egyesek a felmondásukat lobogtatták feléje: „közöltem velük, hogy rendben, aki fel akar mondani, annak a kérvényét mindenképp regisztrálják, adja is be”. Sőt, nemcsak önként lehet elmenni az OTL-től, hanem még leépítéseket is bejelentett Bolojan, válaszként a város tömegközlekedését megbénító sztrájkra.

Mi a helyzet?

A városvezető így összegzett: „Illegális és abnormális, amit művelnek, hiszen nem jelentették be a vállalatnak, hogy munkabeszüntetés lesz, és a szolgáltatás harmadát sem biztosítják. Egy kisebb nyomásgyakorló csoporttól indult az egész, akik nem engedik ki a járműveket a telephelyről. Így akarnak nagy béremelést elérni, pedig már a sztrájk kezdete előtt folytak a tárgyalások a bérügyekről, mint minden évben. Már harmadszor próbálkoztak ezzel, csak mióta én vagyok a polgármester, és tudom, hogy még előbb is többször volt már hasonló. A helyzet az, hogy a város évente 4-5 millió eurót ad a tömegközlekedés fenntartására. További 500.000 eurót fejlesztésekre, beruházásokra. Szóval van határa a költekezésnek, e téren is. Mert ami meg a béreiket illeti, az OTL-sek keresnek a legjobban a város vállalatai közül. Az átlagbér most 2236 lej az OTL-nél, és ez nettó. Egy villamosvezető 1700-1800 lejt kap kézbe, plusz 231 lejnyi étkezési utalványt, a buszsofőrök 1700-től akár 2700 lejig is keresnek, mivel náluk több a túlóra. A szabadságnapjaikból is többet szeretnének – nos, az említett vállalatok közül ebből is épp az OTL-seknek van a legtöbb. Munkahelyi régiség függvényében egy OTL-snek akár 33 nap is jár. Míg másoknak, sokaknak, mondjuk például önöknek, sajtósoknak is átlagosan évi 21-26 nap.”

Bolojan bejelentette: az OTL tevékenységének optimalizálására kérte a vállalatot. Ez járatritkításokat is hoz, a polgármester szerint „pár perccel ritkábban jön majd a villamos”. Így összességében kevesebb járat lesz, tehát kevesebb alkalmazottra lesz szükség. Azaz gyakorlatilag azt közölte, hogy a sztrájk nagy béremelés helyett kirúgásokat hoz majd a munkabeszüntetőknek. „A leépítésekből aztán lesz pénz a többiek béremelésére. Hogy mekkora emelésre, azt újratárgyalják majd ott, amikor várhatóan egy héten belül az OTL megejtette a tevékenységének optimalizálását. A sztrájkolók zsarolnak valójában, és ez elfogadhatatlan. Aki nagyon nem elégedett, kereshet más munkát, szabadon” – tette hozzá. Bolojan úgy véli, akár 20-30 állást is megszüntethetnek az OTL-nél, ami csak a telephelyi személyzetet érintené, később pedig ehhez jöhet még a járművezetők 10-15%-ának kirúgása.

Kérdésünkre, hogy mi van azzal a belengetett megoldással, hogy bíróságon kérik a sztrájk törvénytelenné nyilvánítását, a polgármester azt mondta: „ez lassabb lenne, hiszen nem erőszakolhatjuk, hogy egy bíró mikor, hány napon belül döntsön”.

És hogy akkor mégis mikor indul a villamos- és buszközlekedés? Ezt még Bolojan sem tudta megmondani. Így fogalmazott: „A helyszínen felszólítottam őket, hogy vegyék fel a munkát. Akik ellehetetlenítették, hogy a járművek kihajtsanak a telephelyről, azoknak már most két nap igazolatlan hiányzásuk van. Három igazolatlan után a munkaszerződés egyszerűen felbontható. És nem, az nem igazolt jelenlét, hogy ott vannak, de nem dolgoznak, ugyanis a szerződés szerint csak akkor számít jelenlétnek, ha kint vannak a járművekkel. Minden esetre most megpróbáljuk elérni, hogy azokkal, akik hajlandóak felvenni a munkát, újraindítsuk a közlekedést, de egyelőre minimális volumennel. Végső esetben az is megtörténhet, hogy ha még húzzák, akkor a vállalat mindenkinek a szerződését felbontja, és újakat alkalmaz, illetve leszerződik újra azokkal is, akik fel szeretnék venni a munkát.” Arra az újságírói felvetésre, hogy felmerült-e külsős sztrájktörők munkába állítása, hiszen sok a szállítmányozási cég, Bolojan azt mondta: „Igen, ám azoknál a vállalatoknál is akkor van a csúcsidő, akkor kell ott is a legtöbb ember, amikor a tömegközlekedésben is kellene”.

Az OTL-ről

A vállalatnak 552 alkalmazottja van, ebből 100 villamosvezető, 145 sofőr, a többiek telephelyi dolgozók. A Váradon tömegközlekedők 60%-a villamossal utazik, a többi busszal. Egy adott napon csúcsidőben 50 villamos van forgalomban, azon kívül 26, a járművek csúcsidőbeli telítettsége 80%. Szintén csúcsidőben egyszerre 65 busz jár Váradon, a legnagyobb telítettségük 80%. A város részvényessége révén működtetett helyi vállalatoknál tehát az OTL-nél a legmagasabb a fent említett nettón kívül a bruttó átlagbér is, ez utóbbi 2236 lej, míg például a listán második hőszolgáltatónál ugyanez 2638 lej, a városi sportkubnál 2586 lej, a közterület-igazgatóságnál 2167 lej. Az OTL költségvetésének 54%-a megy el bérekre, azaz 24 millió lej. A város kétfajta anyagi támogatást ad a vállalatnak: a működtetésit, ami idénre 15,8 millió lej, valamint a csökkentett árú bérletek (diákok, egyetemisták, nyugdíjasok) kölönbözetét is állja, ami 6 millió.

Törvényesen!

Megszólalt a sztrájk ügyében szerda délután a prefektus is. Ioan Mihaiu tudatta: mivel a prefektus fő dolga épp a törvényesség ellenőrzése, kiadta munkatársainak, hogy vizsgálják meg, törvényes-e a munkabeszüntetés. Mintegy megelőlegezte azonban az eredményt, amikor jelezte: az ezen ágazatbeli sztrájkolóknak törvényi kötelességük legalább a szolgáltatások harmadát biztosítani – most azonban ez sincs meg, hiszen teljesen áll a tömegközlekedés, sőt, úgy fogalmazott, hogy „ez tehát törvénytelen sztrájk”. Hozzátette: meglepte az akció volumene, és különben figyelmeztető sztrájk is kellett volna, a teljes előtt. Jelezte: „Még súlyosabb, hogy egyes jelek szerint az alkalmazottak több, mint fele már felvenné a munkát, de a többiek nem hagyják ezt”. Nem sokkal lapzártánk előtt a prefektus külön közleményt is kiadott, amelyben már meg is állapította, hogy kötelező lenne a szolgáltatás harmadának biztosítása, és mivel ez nem történt meg, a sztrájkban részt vevőket akár bíróság is elítélheti. Ugyanakkor felhívta az OTL dolgozóit, hogy ne akadályozzák a munka felvételében azokat, akik dolgozni akarnak.

Szeghalmi Örs